info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Dogodki NVO v regiji

8   9   10   11

 

>> Dogodki NVO v regiji (objavi svoj dogodek)

 

Spremenjen urnik v koči na planini Razor

Planinsko društvo Tolmin obvešča, da bo koča na planini Razor od nedelje 22.septembra do konca oktobra 2019 odprta ob sobotah in nedeljah, če bo lepo vreme. Vabljeni, v gorah je jesen najlepša. Več

Briški izzivi: Akutna levkemija

Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si prireja v četrtek, 19. septembra 2019 ob 15. uri, v Brdih (Konferenčna dvorana Dobrovo,Grajska cesta 10, Dobrovo), poldnevni simpozij za strokovno javnost, na katerem bodo nekateri najvidnejši slovenski strokovnjaki predstavili najnovejša dognanja s področja obravnave krvnih rakov – tokrat akutne levkemije. Več

Dan tehnične kulture

Dan tehnične kulture bo letos 21.9.2019 v Novi Gorici na Bevkovem trgu s pričetkom ob 9.00 uri, ko se bo predstavilo kar 18 društev in drugih organizacij, ki delujejo na različnih področjih tehnične kulture.
Lahko si boste ogledali jadralna letala, modele motornih letal, potapljaško opremo, opremo za radioamaterje, terenska vozila in še in še…  Več infomracij dobite v zgibanki ali na spletni strani http://www.tehnicnakulturagoriske.si/

Vabljeni na Bevkovem trgu!

16. Tradicionalno srečanje planincev na Črni prsti 2019

16. tradicionalno srečanje planincev pred domom Zorka Jelinčiča na Črni prsti tretjo soboto v septembru bo prepleteno z druženjem, povezovanjem in sodelovanjem. Letošnje srečanje, ki se bo pričelo ob 11.00 uri, je posvečeno 60. obletnici prevzema Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti. Več

Napoved dogodkov NVO v Občini Kanal ob Soči - september

Do konca tega meseca se bo v Občini Kanal ob Soči odvijla vrsta dogodkov:

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi, da jih obiščete delavnice na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Jesenski pohod »PO DOLU GOR IN DOL«

Planinska sekcija Društva "GORA" vabi vse jubitelje pohodništva in narave, da se jim pridružite v nedeljo 22. septembra 2019 na že 10 tradicionalni pohod POT PO DOLU GOR IN DOL. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči v naslednjem tednu

V naslednjih dneh vas NVO-ji vabijo na naslednje dogodke:

Vipavska trgatev

V soboto, 14. 9. in nedeljo, 15. 9. 2019 bo potekala v centru Vipave tradicionalna Vipavska trgatev. Letos bodo na trgatvi prisotni tudi animatorji in prostovoljci iz Hiše Sadeži družbe Vipava s svojo stojnico. Poslikava obraza, izdelava zanimivih figur iz balonov, igranje družabnih iger, barvanje pobarvank in še in še. Na stojnicah bodo z veseljem poklepetali. Tudi za pogostitev bo poskrbljeno. Pričakujuejo vas v parku pred Lanthierijevim dvorcem v soboto, 14. 9. 2019 in nedeljo, 15. 9. 2019 od 14.00 dalje.

 9. pohod po Bevkovi poti

9. Pohod po Bevkovi poti v Zakojco je posvečen 100. obletnici rojstva režiserja Franceta Štiglica. Potekal bo v nedeljo, 15. septembra 2019.

Društvo Baška dediščina letos že devetič sodeluje pri organizaciji pohoda po Bevkovi poti. Pohodniki bodo k Bevkovi domačiji v Zakojco prihajali iz treh smeri:

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka

 Družinskem centru Trojka vabi vabi otroke na brezplačne počitniške ustvarjalnice, ki se bodo odvijali od ponedeljka, 26. 8. 2019, do petka, 30. 8. 2019, in sicer od 9.00 do 12.00 ure na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

 

Izdelovanje žlikrofov s prevezo čez oči

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica vabi, da jih obiščete na stojnici v Idriji v soboto, 24. avgusta 2019 po 11 .uri na Dnevu Idrijskih žlikrofov. Preizkusite se v izdelovanjui žlikrofov s prevezo čez oči in korekcijskimi očali.  Več 

 

Dogodek: "Lepi cajti za vse"

Zavod LEpi CAjti vabi 6. in 7. septembra v Hotel Sabotin (Cesta IX. korpusa 35, Solkan) na prodajno-razstavni dogodek, namenjen spoznavanju vsestranske uporabnosti papirja. Dogodek so-ustvarjanja, sodelovanja in spoznavanja bodo bodo bogatile delavnice in ustvarjalnice čez cela dva dneva, od 10h do 20h.  Posebnost dogodka pa bo izdelovanje unikatnih ŠČIP-ŠČAPov želja in pozitivnih sporočil. Vabljeni. Več

Praznik narave na Lokvah

Turistično društvo Lokve že drugo leto zapored organizira Praznik NARAVE, ki bo letos potekal v nedeljo, 18. avgusta 2019, s pričetkom ob 10h dopoldan, v centru vasi Lokve nad Novo Gorico.

Kolesarim, da pomagam 2019

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Lions klub Idrija vabita na dobrodelno kolesarsko akcijo po Severni Primorski KOLESARIM, DA POMAGAM 2019. Več informacij o prijavnini in celotni akciji dobite na tej povezavi.

36. tradicionalno srečanje osebja in ranjencev

Društvo vojnih invalidov SP Nova Gorica in Klub prijateljev slovenskih vojaških partizanskih bolnišnic »Pavla« in »Franja« vabita na srečanje osebja in ranjencev. Srečanje bo potekao v soboto, 31.8.2019 ob 12.00 uri pri spomeniku na Hudem polju (Mrzla Rupa - Vojsko). Prijave in iformacije na tel.: 05 300 16 96.

Dokumentarni film Tomos

Glasbeno društvo NOVA vabi v četrtek, 8. avgusta, v Vipavski Križ, kjer bodo ob 19.00 uri člani društva Tomos klapa Ajdovščina na ogled postavili svoje Tomose in jih radovednim z veseljem predstavili. Ob 21.00 se bo nato pričela projekcija dokumentarnega filma Tomos, narejeno v Jugoslaviji.

Tura na Kaninsko pogorje

PD Tolmin vabi 10.8. in 11.8.2019 na Kaninsko pogorje. Prijave in informacije na tel. 051 622 962-Slavica Boljat.

Stržiškarski sejem

KS Stržišče in Društvo Baška dediščina vabita v nedeljo, 11. avgusta 2019 ob 16.00 uri, bo v Stržiščah v Baški grapi tradicionalna prireditev Stržiškarski sejem. Pričela se bo s kulturnim programom in nadaljevala z živo glasbo. Spremljevalni program bo obogatil srečelov.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V mesecu avgustu bo v Občini Kanal on Soči vrsta dogodkov.

Tretji dan zeliščarjev: Zelena delovna mesta

Ljudska univerza Ajdovščina vabi v sredo, 28. avgust 2019 ob 18.00 v dvorano na Ljudski univerzi Ajdovščina, Stritarjeva ul. 1a¬ (pritličje)na brezplačen dogodek vse, ki ste že pridobili NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka ali ste tako ali drugače zainteresirani ter povezani s pridelavo ter predelavo, trženjem zelišč/zeliščnih izdelkov. Več

Kašev letni vrt

V mesecu avgustu bo KAŠ Klub Ajdovskih Študentov ponudil pestro paleto vsakovrstnih doživetij – od filma, glasbe in plesa, do športnih aktivnosti in raznih delavnic – za vse generacije.  Večina dogodkov se bo odvijala ob MKC Hiša mladih v Ajdovščini,  svoja dogajanja pa letos razširjajo še v Vipavo, pa v Budanje in na Letno kopališče Ajdovščina. Več

Vabilo za ustvarjalce iz papirja

Zavod LEpi CAjti vabi k sodelovnaju društva in druge lokalne ustvarjalce, ki znajo ustvarjati iz papirja. Zavedajoč se, da je med vami veliko pridnih rok, ki papir uporabljate na najrazličnejše načine, vas vabijo, da do 2.8.2019 vašo kratko predstavitev pošljete na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., preko katere vam bodo tudi rade podali več informacij.  Zainteresirane bodo po dogovoru vključili v septembrski dogodek, ki bo potekal v okviru občinskega praznika.

Delovna akcija

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal vabi na delovno akcijo čiščenja Poti treh svetišč, ki bo v četrtek, 1.8.2019. Zbirno mesto ob 16.00 uri na Tržnici v Kanalu. Zaželjeno, da s seboj prinesite ustrezno orodje za sekanje vej n robide ter veliko dobre volje. Več informacij: Alojz Kodelja na tel.št: 041 642 463.   

Praznik narave na Lokvah

Turistično društvo Lokve že drugo leto zapored organizira Praznik NARAVE, ki bo letos potekal v nedeljo, 18. avgusta 2019, s pričetkom ob 10h dopoldan, v centru vasi Lokve nad Novo Gorico.

Visoke temperature v dolini, zadušljiv zrak in sončno vreme kar kličejo po obisku Lokvi nad Novo Gorico. Predvsem pa so narava, mir in tišina ter čistost ozračja, nižje temperature tisti, ki mnoge obiskovalce v poletnih dneh pripeljejo na Lokve. Najbolj pestri na Lokvah so avgustovski prazniki ter nedelje. Še posebej praznično in veselo ter pestro pa bo dogajanje na Lokvah v nedeljo, 18. avgusta, ko Turistično društvo Lokve pripravlja za vse vrste obiskovalcev Praznik narave. Pester program bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne obiskovalce, za vsakogar se bo nekaj našlo.

Dan odprtih vrat parka Pečno

V nedeljo, 11.8.2019 ob 11.00 uri vas društvo OZON vabi v Kanal na Dan odprtih vrat Pečno. 

Mušje dirke

ŠKTD LEVPA vabi v nedeljo, 4.8.2019 ob 16.00 uri v Levpo na Mušje dirke. V večernih urah bo dogodek popestril ples s skupino Malibu in Zvita feltna. 

Knjižnjica pod krošnjami ob kanalski šoli

ŠKD Nasmejanih vabi k Osnovni šoli Kanal v Knjižnjico pod krošnjami. V naslednjih dneh bo potekalo:

  • v sredo, 31.7.2019 ob 19h, ŽIGA X GOMBAČ: GOBČKO IN HOPKO
  • v četrtek, 1.8.2019 ob 19h, JANEZ ŠKOF: PRIPOVEDOVANJE OTROŠKO NABRITIH PRIPOVEDI
  • v petek, 2.8.2019 ob 19h, MALI BUDA: DELAVNICA OTROŠKE JOGE Z URŠKO BOŽIČ KRIŽAJ
  • v ponedeljek, 5.8.2019, ob 19h, MIROSLAV ŠULIGOJ: PREDSTAVITEV KNJIGE KRČME IN GOSTILNE NA TRNOVSKO BANJŠKI PLANOTI.

 

Plezanje na Kanalski zvonik

TD Kanal in Občina Kanal ob Soči organizirata v soboto, 3. avgusta 2019 od 17. ure dalje na prvo plezanje na Kanalski zvonik. Tekmovalci se bodo najprej pomerili v kvalifikacijah v plezanju na obok kanalskega mostu, v večernem času pa bo devet najboljših tekmovalo še v hitrostnem plezanju na 25 metrov visok zvonik župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja. Med udeleženci pričakujejo tudi najboljšo slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, ki bo tekmovala zunaj konkurence. Vabljeni.

Bovški poletni večeri

Kulturni dom Bovec ob finančni podpori Občine Bovec organizira na bovškem trgu Bovške poletne večere. Celoten program Bovških poletnih večerov si lahko ogledate TUKAJ.

Tradicionalno srečanje planincev

Planinsko društvo Tolmin organizira v nedeljo, 21.julija 2019, ob 12. uri pri koči na planini Razor tradicionalno srečanje planincev. Kulturnemu programu s Folklorno skupino Razor bo sledilo planinsko druženje. Prijazno vabljeni.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije bodo tudi v naslednjih dneh poskrbele za pestro dogajanje:

36. praznik košnje

Turistično društvo Banjšice vabi na 36. praznik košnje, ki bo od 27. 28.7.2019 na Banjšicah. Ob starih šegah in navadah ter kmečih opravilih po starem bodo poskrbleli za sprostitev in zabavo

Poletno počitniško varstvo otrok Rdeči križ Ajdovščina

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ajdovščina obvešča, da organizira brezplačno počitniško varstvo za otroke iz družin, ki prejemajo pomoč Rdečega križa. V varstvo so vabljeni tudi vsi ostali otroci. Doplačilo za celotedensko varstvo znaša 25 eur. Varstvo je predvideno za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole.

Predavanje "Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta"

Gozdarski inštitut Slovenije vabi v četrtek, 25. julij 2019, ob 17.00 uri na brezplačno predavanje o kakovostnem lesnem gorivu in praktičnih orodjih za optimizacijo gozdne proizvodnje. Predavanje bo v prostorih Coworking Cerkno (VCC), Bevkova ulica 22, Cerkno. Rok za prijave (ki so obvezne) je do torka, 23. julija, na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonski številki: 05 37 43 913.

Poletje v Cerknem

LTO Laufar Cerkno organizira v času od četrtka, 25. julija, do nedelje, 28. julija, tradicionalno prireditev Poletje v Cerknem. Pričela se bo z odprtjem razstave »Čipkaste sledi Mire in Vide Kejžar« v Cerkljanskem muzeju, v četrtek, 25. julija ob 19. uri. Več o dogajanju

Spominska slovesnost na Mrzlem vrhu 2019

Društvo "Peski 1915-1917" Tolmin vabi 17. avgusta 2019 ob 11. uri na slovesnost na Mrzlem vrhu za padle v prvi svetovni vojni. Za morebitne potrebne informacije lahko pišete na elektronski naslov: peski.drušTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ali pokličete na: telefon : 031 876589 Ludvik Pavšič.

Stržiškarski sejem

KS Stržišče in Društvo Baška dediščina vabita na tradicionalno prireditev, Stržiščkarski sejem, ki bo v nedeljo, 11. avgusta 2019 ob 16.00 uri v Stržiščah v Baški grapi. Pričela se bo s kulturnim programom in nadaljevala z živo glasbo. Spremljevalni program bo obogatil srečelov. 

Predavanje »Osnove digitalnega oglaševanja – Nasveti za uspešno prodajo preko spleta«

LTO Laufar Cerkno vabi v sredo, 10. julija 2019, ob 17. uri, v prostore Coworkinga Cerkno (Bevkova ul. 22) na predavanje z naslovom »Osnove digitalnega oglaševanja – Nasveti za uspešno prodajo preko spleta«. Več

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v mesecu juliju obeta vrsta dogodkov. 

PETEK, 5.7.2019, KANAL
3-DNEVNI POHOD NA TRIGLAV
ORGANIZATOR: OZVVS KANAL
INFORMACIJE: MARIJAN NANUT 041 604 887

SOBOTA. 6.7.2019
LEVPA
OB 10. URI, NOGOMETNI TURNIR
ORGANIZATOR: ŠKTD LEVPA

Gremo v hribe - v kočo na pl. Razor

Planinsko društvo Tolmin vabi v kočo na planini Razor. V letošnji jubilejni, že deseti, akciji Gremo v hribe se želi organizator pokloniti vsem tistim, ki se brezpogojno žrtvujejo za vse nas, ki nam v hribih nesreča pokaže svoje zobe: gorskim reševalcem. Serija petih dogodkov se bo zvrstila v krajih, kjer so gorsko reševalne službe najbolj aktivne. Med njimi je tudi Postaja GRS Tolmin, zato vas vabijo, da se v soboto, 6. julija 2019, med 9. in 17. uro pri koči na planini Razor vpišete v Zlatorogovo častno vpisno knjigo in v vašem imenu bo Pivovarna Laško donirala 1 euro za gorsko reševalno službo Postajo Tolmin.
Več: http://www.gremovhribe.si/Dogodki/96/koca-na-planini-razor

3-dnevni pohod na Triglav

OZVVS KANAL vabi v petek, 5.7.2019 na 3-dnevni pohod na Triglav. Za več informacij pokličite g. Marijana Nanut na tel. 041 604 887.

Poletje s knjižnico v Ajdovščini in Dobravljah

Za preganjanje otroškega dolgčasa bodo poskrbeli julijski četrtki z doživetji v osrednji knjižnici v Ajdovščini ter pravljične sobote v Dobravljah. Več informacij o tem dobite na tej povezavi.

Poletje na placu 2019 v Šempetru

KŠTM Šempeter-Vrtojba je konec junija odprlo Poletje na placu. Pripravilo je pestro kulturno in družabno dogajanje pred Coroninijevim dvorcem, bo trajalo še ves mesec julijsj. Več 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v naslednjih dneh obeta vrsta dogodkov. Od pohodov do proslav.

Razstava TOK NESKONČNE REKE

Društvo Ars Bovec vabi na otvoritev razstave Janka Orača TOK NESKONČNE REKE, ki bo v soboto, 22. junija 2019, ob 20. uri v cerkvi Device Marije v Bovcu.

 

AKCIJA STOPIVA SKUPAJ, OSVOJIMO VRH

Delovna skupina »Za slepe in slabovidne ni ovir«, ki jo sestavljajo Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Odbor planinstva za invalide/OPP – Planinska zveza Slovenije in Zveza Lions klubov Slovenije organizira akcijo Stopiva skupaj, osvojimo vrh, ki poteka pod sloganom Razgibajmo telo in duha. K spoznavanju lepot slovenskih planin želijo spodbuditi čim več Slovenk in Slovencev, planinarjenje pa predstaviti kot možnost za zdravo in aktivno preživljanje prostega časa.

Vse ljubitelje planin, pohodništva in preživljanja prostega časa v naravi vabijo, da se jim v soboto, 22. junija 2019, in v nedeljo, 23. junija 2019, pridružite pri akciji osvajanja slovenskih vrhov.

"Dan slovenskih planinskih doživetij" na Lisci

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 15.6.2019 na "Dan slovenskih planinskih doživetij" na Lisco. Odhod ob 6. uri s parkirišča pred knjižnico C. Kosmača v Tolminu. Na Lisco se boste povzpeli iz doline, lahke hoje bo okoli 3 ure. Ob 14.30 uri bo osrednja prireditev pri Tončkovem domu. Prijave in informacije sprejema Slavica Boljat, tel. 051 622 962.

Poletje v Vipavskem Križu

Glasbeno društvo NOVA vabi na Poletje v Vipavskem Križu. Julija in avgusta bo vsak četrtek prinesel nekaj novega zanimivega: koncerte, predstave in film. Z dogajanjem pričenjajo to soboto, 15. junija, ob 10.30 v trgovinici Darovi Vipavske, kjer bo Danica Gračan Jevtič vodila enourno delavnico izdelave domače kreme za sončenje. Več

 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v naslednjih dneh obeta vrsta dogodkov. 

TOREK, 11.6.2019
DMC HIŠA DOBRE VOLJE
OB 16.30, PREDAVANJE-ZGODNJE ODKRIVANJE DEMENCE
ORGANIZATOR: OBČINA KANAL OB SOČI

Odprtje razstave ob 25-letnici delovanja društva zbiralcev Ajdovščina - Nova Gorica

Društvo zbiralcev Ajdovščina - Nova Gorica vabi na razstavo v okviru praznovanja 25-letnice delovanja in ob 1. obletnici smrti svojega člana Miklavža Feigla. Razstava, ki bo v dvorani prve slovenske vlade, Ajdovščina, bo na ogled do 28. junija 2019 v času poteka drugih prireditev v dvorani ali po predhodnem dogovoru z društvom. 

Izmenjava otroških oblačil

Družinski center Trojka vabi na izmenjalnico otroških oblačil, ki bo potekala na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4, Nova Gorica). Prinesete lahko oblačila za dojenčke, otroke in mladostnike, čevlje, torbe, knjige, igrače, družabne igre, posteljnino in ostale otroške stvari. S seboj lahko odnesete toliko kosov, kolikor jih boste prinesli. Naprošajo, da prineste stvari čiste, uporabne in delujoče. Izmenjava bo potekala v:

- sredo, 5. junija 2019, od 10:00 do 18:00,
- četrtek, 6. junija 2019, od 8:00 do 16:00,
- petek, 7. junija 2019, od 8:00 do 16:00,
- soboto, 8. junija 2019, od 10:00 do 12:30.


Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije v Občini Kanal ob Soči napovedujejo vrsto dogodkov, ki se bodo odvijala naslednjih dneh.

Pohod po poteh naravnih vrednot in kulturne dediščine

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 8.6.19, na pohod po poteh naravnih vrednot in kulturne dediščine v trajanju 5 do 6 ur. Vodi Gorazd Kutin, prijave in informacije po tel. 051 238 315.

Odprtje Mladinskega centra Brda

Občina Brda in Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda vabita na slavnsotno odprtje Mladinskega centra Brda (Drnov 17, Štaloni), ki bo v petek, 7. junija ob 15. uri. Programu, ki ga bo popestrila briška mladina, bo sledila predaja ključa direktorici Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tini Novak Samec in uradno odprtje Mladinskega centra Brda. 

Dogodki v novih prostorih za kulturo v Novi Gorici

Mestna občina Nova Gorica je vrata prostorov nekdanjega Daimnoda mestnem jedru v Novi Gorici odprla kulturi. V mesecu juniju se bo tam odvijala vrsta dogodkov.:

- v nedeljo, 2. junija ob 18.30 odprtje razstave angažiranega grafičnega oblikovanja na temo voda iz rubrike Proglas tednika Mladine in ob 19. uri predavanje humanitarcev Toma Križnarja in Bojane Pivk Križnar z naslovom Vojna za vodo

- v ponedeljek, 3. junija ob 19. uri otvoritev razstave ilustracij domačinke Ane Zavadlav in koncert prekmurske glasbenice JUNEsHELEN

- med 14. in 16. junijem intermedijska delavnica Lavoslave Benčić z naslovom Integrirane prakse v umetnosti in elektroniki.

Več o tem

 

 

Odprtje razstave slik "Utrinki pomladi"

Slikarska sekcija društva KUL-TU-RA Renče vabi na odprtje razstave slik "Utrinki pomladi", ki bo 27.5.2019 ob 19.00 uri v avli Kulturnega doma v Bukovici. 

28. maj – svetovni dan sonca in svetovni dan melanoma

Društvo ko-RAK.si vabi v torek, 28. maja 2019, med 10.00 in 14.00 uro v ambulanto, v kateri bo specialistka dermatologije brezplačno pregledovala kožna znamenja vsem predhodno prijavljenim. Ambulanta bo v prostorih Medicinskega centra Medartis, Gradnikove brigade 63. Preglede še zlasti priporočajo moškim po 50. letu, saj so prav oni najbolj ogroženi za razvoj melanoma.« Za več informacij, prosimo, pokličite: 041 632 284 (pridr. prof. dr. Marko Vudrag, predsednik Društva ko-RAK.si)

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije v Občini Kanal ob Soči napovedujejo vrsto dogodkov, ki se bodo odvijala naslednjih dneh.

Junijski dogodki Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na dogodke, ki se bodo odvijali na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4, Nova Gorica) v mesecu juniju.

Tedni evropskih geoparkov v UNESCO Globalnem geoparku Idrija

Tudi letos se med 25. majem in 9. junijem v sklopu TEDNOV EVROPSKIH GEOPARKOV odvija pester program z različnimi dogodki. Glavni namen je ozaveščanje in izobraževanje tako lokalnega prebivalstva kot širše javnosti o geologiji, naravi ter kulturni dediščini v Geoparku Idrija. Več

Delavnica Dostopnost za vse = spoštovanje za vse

Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji vabi 14. junija 2019 ob 10. uri na Fakulteto za uporabne študije v Novi Gorici (velika predavalnica), Gregorčičeva 19, Nova Goricana na brezplačno delavnico, ki jo organizira v okviru projekta ZaVse/4ALL. Delavnica je namenjena predstavnikom nevladnih organizacij in javnih institucij za spoznavanje zakonodajnih okvirjev pri zaposlovanju invalidov in spodbud, ki so jih lahko deležni pri njihovem zaposlovanju. Prijavnica

14. FEStival Odmevi dediščine

Društvo Baška dediščina vabi od 30. 5. 2019 do 2. 6. 2019 v Baško grapo na14. FEStival Odmevi dediščine v Baško grapo. Prireditev bo potekala na lokacijah od Grahovega ob Bači do Podbrda. Več

Zaključna prireditev dvanajste sezone Zelenega nahrbtnika

Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško vabi na zaključno prireditev Zelenega nahrbtnika, ki bo v petek, 24. maja 2019 na Gradu Kromberk. Z najboljšimi močmi se bodo potrudili, da se sodelujočim v projektu zahvalijo za sodelovanje in za njihov celoletni trud pri izvedbi projekta. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se bo do konca meseca maja zvrstilo še kar nekaj dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije.

Delavnica izdelovanja vrtnic iz papirja

Zavod LEpi CAjti vabi v soboto, 18.5.2019 na Bevkov trg v Novo Gorico na brezplačno delavnico izdelovanja vrtnic, in sicer:

- ob 10.15 uri delavnica za otroke - vrtnice iz papirja in

- ob 12.15 ur vrtnice iz blaga.

EU projekt, moj projekt

Ustanova Fundacija BiT Planota vabi to soboto, 18.5.2019, na Bevkov trg v Novo Gorico, kjer bo predstavljena ena od dobrih zgodb, nastala s pomočjo evropskih sredstev. V sklopu letošnje kampanje "EU projekt, moj projekt" bodo sodelujoči v aktivnostih Zelene socialne aktivacije v dopoldanskih urah skozi vrtnice prikazati primer sodelovanja med socialnim podjetjem in organizacijami, ki vključujejo ranljive skupine. Izdelovali bomo dekorativne vrtnice iz odrabljenega materiala, vrečke iz odpadnega papirja in pripravili ter okusili vrtnice iz testa. 

Predstava: KAJ JE VIDEL BATLER?

Kulturno društvo Grgar vas vabi v ponedeljek, 13.5 ob 19:30 v Kulturni dom Grgar na komedijo "Kaj je videl batler?" Predstava v režiji Radoš Bolčina je bila izbrana za zmagovalno predstavo na Linhartovem srečanju Severne Primorske 2019.

Okrogla miza: Sistemska napaka - Pogovor o prehodu mladih s posebnimi potrebami na trg dela

Mladinski center Nova Gorica vabi 14.5.2019 ob 14.00 uri v svoje prostore na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici na okroglo mizo, kjer bodo podali iztočnice trenutnega stanja »sistemske napake« in ponudili nekatere rešitve. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vabijo, da se prijavite preko spletne prijavnice.

Šivanje nakupovalnih torb

DU Deskle Anhovo vabi v torek, 14.5.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center "Pri Tinci" na šivanje nakupovalnih torb.

Izdelovanje daril za starejše

DU Deskle Anhovo vabi v torek, 28.5.2019 ob 9.00 uri v Medgeneraciski center "Prti Tinci" na IZDELOVANJE DARIL ZA STAREJŠE. 

Pohod na Kucer (Rezija)

PD Valentin Stanič Kanal vabi v nedeljo, 19.5.2019 na pohod v Rezijo. Start bo pred gostiščem Križnič v Kanalu ob Soči. Več

Koncert osme sezone Glasbenih večerov

Glasbeno društvo NOVA vabi na četrti koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici. Glasbeniki naših krajev se bodo predstavili v petek, 10. maja, ob 20.30 v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Pohod po krožni poti na Prižnico

TD Korada Deskle - Anhovo vabi v soboto, 18.5.2019 ob 10.00 uri na pohod po krožni poti na Prižnico. Start v Plavah pri cerkvici sv. Alojzija.

Prispevek za kritje stroškov pohoda znaša 3€. Vašo udeležbo sporočite na tel. 031 610 938.

Dobrodelni koncert vrtca Deskle

Vrtec Deskle vabi v četrtek, 16.5.2019 ob 17. uri v Kulturni dom Deskle na dobrodelni koncert. Nastopali bodo otroci vrtca Deskle z Julijo Kramar in šolski pevskim zborom. Vstopnice lahko prevzamete v vrtcu v skupini Račke od 8. do 10. maja od 6.15 do 8.30 in od 15.00 do 16.00 ure. Ob prevzemu vstopnic so zaželjeni poljubni prostovoljni prispevki, ki bodo romali v šolski sklad za namene vrtca.

PD Soča vabi

PD SOČA vabi

- v petek, 10.5.2019 v Kanal, kjer bo v Gotski hiši ob 20. uri predstavitev biografskega romana »KAZIMIRA« s pisateljico mag. Jasmino Kozina Praprotnik in Kazimiro Nanut,

- na ogled pregledne razstave Rudija Pergarja v Galeriji Rika Debenjaka v Kanalu, in sicer ob torkih od 10.00 do 12.00 in petkih od 17.00 do 19.00 ure. Razstava bo odprta do vključno torka, 14.5.2019.

 

Dan zdravja 2019 in Tek v belo

V soboto, 18. 5. 2019, med 8. in 13. uro, bo na Mestnem trgu v Idriji pestro dogajanje. Vabljeni.

Planinski izlet na Blegoš

PD Tolmin vabi na planinski izlet na Blegoš dne 5.5.2019. Odhod ob 7.30 uri s parkirišča pred knjižnico v Tolminu. Vodenje in prijave: Slavica Boljat, tel. 051 622 962.

Predavanje z naslovom Sodelovanje bolnika in farmacevta pri jemanju zdravil

Goriško društvo za osteoporozo vabi dne 15. maja ob 18,00 uri na predavanje v dvorano Občine Šempeter Vrtojba. Predavala bo Ana Banović Koščak, mag. farm.spec.

 

Prireditev ob 150-letnici šolanja v zgornjem delu Baške Grape

Osnovna šola Simona Kosa Podbrdo vabi v petek, 10. maja 2019, na prireditev ob 150-letnici šolanja v zgornjem delu Baške Grape. Prireditev Majhnost, naša moč se bo začela ob 18. uri v telovadnici Osnovne šole Simona Kosa Podbrdo. Po prireditvi si boste obiskovalci lahko ogledali prostore šole in obiskali sejem izdelkov učencev. Osrednji prostor druženja generacij bo šolska telovadnica.

Brezplačni dogodki Družinskega centra Trojka v maju

Družinski center Trojka vabi na brezplačne dogodke, ki se bodo odvijali na MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, v maju 2019.

Predpraznično druženje v kulturnem domu v Desklah

Društvo upokojencev Deskle-Anhovo vabi 30.4.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center »PRI TINCI« na predpraznično druženje.

Razstava Rudija Pergerja

Prosvetno društvo Soča vabi v petek, 26.4.2019 ob 18.30 URI v Kanal v galerijo Rika Debenjaka na otvoritev razstave Rudija PERGERJA 

 

 

Brezplačno počitniško varstvo otrok (deklet od 1. do 5. razreda)

Rokometni klub Šempeter-Vrtojba organizira brezplačno počitniško varstvo otrok (deklet od 1. do 5. razreda). Več 

Strokovna ekskurzija: Po poti odpadka

Lokalna turistična organizacija Laufar Cerkno in Komunala Idrija vabita v četrtek, 18. aprila 2019, na strokovno ekskurzijo na področju ravnanja z odpadki. Več

Pohod “PO POTI VODE”

Komunala Idrija vabi v soboto, 20. aprila 2019, na pohod od vodnih zajetij do čistilne naprave v Idriji. Dvourni pohod v sklopu letošnjega Eko dneva se prične na Marofu (na parkirišču Eurospina) ob 14. uri.

Izlet po Rečiški krožni poti

Planinsko društvo Tolmin vabi 23. in 24.4.2019 na Rečiško krožno pot. Več

Delavnica izdelave naravne kozmetike iz mleka drobnice

LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem vabita na delavnico, na kateri se boste lahko preizkusili v izdelavi naravnih mil iz mleka drobnice zase ali za druge. Prednost teh mil je, da vsebuje glicerol, ki ima vlažilni učinek na kožo, presežek maščob pa kožo pri uporabi navlaži. Več

Glasbeni večeri v Bukovici

Glasbeno društvo NOVA vabi na tretji koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici, obarvan z jazzom in vinom. Koncert bo potekal v petek, 12. aprila ob 20.00 uri v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Delavnica »Moj pusl je ta leus«

Društvo Baška dediščina bo tudi letos že dvanajstič po vrsti organiziralo delavnico izdelave cvetnonedeljskih butar, ki jim pravijo tudi »pusl«, »pušl« ali »pusu«. Delavnica bo potekala v petek, 12. aprila 2019 ob 15.30 uri v Podbrdu (OŠ Simona Kosa Podbrdo) in Tolminu (pred KZ Tolmin ), v soboto, 13.4.2019 od 9 ure dalje. 

Izlet po Rečiški krožni poti

Planinsko društvo Tolmin vabi 13. in 14.4.2019 na Rečiško krožno pot. Prijavite se vodnikoma do srede, 10.4., do 12.ure zaradi rezervacije prevoza in prenočišča. Vodita Slavica Boljat, tel. 051 622 962, in Darij Kenda, tel. 041 774 631. 

Nagradni natečaj za naj fotografijo Majskega teka

Zavod za šport Ajdovščina razpisuje nagradni natečaj za naj fotografijo Majskega teka. Na natečaju lahko sodelujejo vsi – tako ljubiteljski kot poklicni fotografi. Izbrana dela bodo razstavljena v Hiši mladih v Palah. Na odprtju razstave 21. junija bodo podelili nagrade najboljšim trem. Več

Pohod na Snežnik

PD Valentin Stanič vabi v nedeljo, 14.4.2019, na pohod na Snežnik. Več informacij dobite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Državno prvenstvo v twirlingu

Twirling zveza Slovenije vabi v soboto, 13.4.2019 in v nedeljo, 14.4.2019, na 23. državno prvenstvo v twirlingu.  Dogodek bo potekal v Športni dvorani Kanal (Gradnikova ulica 25, Kanal). 

Vabilo Društva upokojencev Deskle Anhovo

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi:

- v torek, 9.4.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center pri Tinci na šivanje torbic

- v sredo, 10.4.2019 ob 9,00 uri na kolesarjenje. Start pred Medgeneracijskim centrom pri Tinci.

Izmenjalnica z delavnico ponovne rabe

Moj svet, čist planet, Gimnazija Nova Gorica in LEpi CAjti vabijo na izmenjalnico oblačil, knjig, dodatkov, igrač in vsega lepega, ki bo v okviru Dneva za spremembe v soboto, 6.4.2019 od 14h do 17h, v Solkanu v pritličju Krajevne skupnosti, na naslovu Trg J.Srebrniča 7. Širšo javnost bodo ozaveščali o problematiki hitre mode, smetenja, onesnaževanja voda ter izkoriščanja mlade delovne sile v nehumanih pogojih.

Pohod po trasi idrijske železnice oz. Feldbana

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 6. aprila 2019, na , 4 - 5 ur lahke hoje. Vodi Mara Vidic, tel. 040 232 898. Prijave v četrtek, 4. aprila, ob 18.30 v pisarni planinskega društva.

Aprilski dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojkavabi na brezplačne delavnice, ki se bodo odvijale na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

»Dan brez alkohola«

MDPM Ajdovščina vabi na dogodek Dan brez alkohola, ki bo v sredo, 3. aprila 2019, med 10. in 12. uro, na Glavnem trgu, pred Občino Vipava. (v Kulturnem domu Vipava, v primeru slabega vremena).

Delavnica pletenja košar

Pod mentorstvom Vladka Trebšeta, člana društva Od ovce do izdelka, boste 13.4.2019 ob 9.00 uri na Tržnici v Kanalu spoznali osnovne tehnike pletenja košar iz vrbovih šib in leskovih viter.

Festival Klementina - Dnevi ustvarjalnosti

Mladinski kulturni center Ajdovščina vabi na Festival Klementina, imenovan po lutkarju Milanu Klemenčiču. Letos rojeni festivalček, ki se je pričel 27.3., ponuja precej aktivnosti za najmlajše kot tudi ostale generacije.  

Druga priložnost za odrabljene obleke

Zavod LEpi CAjti vabi k sodelovanju pri izdelavi zbirnika o ponovni uporabi odrabljenih oblačil. Zavod poziva nevladne organizacije, šole, posameznike, da poiščete fotografije, filmčke, ideje o tem, kako vse lahko uporabimo naša stara oblačila in jih v mesecu aprilu pošljete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

»Svet drugačnosti skozi zelišča«

Ustanova Fundacija BiT Planota in Zavod GOST na Planoti, so.p. vabita 6.4.2019 v sklopu akcije "10. Dan za spremembe" prostovoljce vseh starosti in interesov v Grgarske Ravne, da se pridružijo pri svojevrstnem ustvarjanju z zelišči in s tem pomagajo spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje ter približati svet drugačnih. Akcija bo trajala od 9.00 do 13.00 ure, ko se bomo okrepčali s kosilom.

Aprilski dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na brezplačne dogodke, ki se bodo v mesecu aprilu odvijali na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov vabi na razstavo Katje Prunk v galerijo Keramost na Kidričevi ulici v Kanalu. Na ogled bo v četrtek, 28.3.2019 od 17.00 do 19.00 ure.

 

Predstava "Realisti"

KD Svoboda Deskle vabi v Kulturni Dom Deskle na predstavo "Realisti" (za abonma in izven). Predstaval bo v soboto, 6.4.2019 ob 20.00 uri.

Ustvarjalna delavnica za otroke

KD Valentin Stanič Ročinj vabi v soboto, 6.4.2019 ob 14.00 uri v Dom Valentina Staniča Ročinj na ustvarjalno delavnico za otroke.

Koncert »JAZZ PUNT BIG BAND IN IVA STANIČ IN TANJA SREDNIK«

KD Svoboda Deskle vabi v Kulturni dom Deskle v petek, 5.4.2019 ob 19.00 uri na koncert v okviru 51. tedna kulture v Desklah.

26. Pohod po stopinjah Valentina Staniča

PD Valentin Stanič Kanal vabi v soboto, 30.3.2019 na pohod, pri katerem imate na voljo kar 3 poti (Solkan - Kanal, Solkan - Vrhpolje, Vrhpolje - Kanal). Več informacij

Večer podob in glasbe

Kulturni dom Bovec in Društvo Ars Bovec vabita v soboto 30. 3. 2019 ob 19. uri v Kulturnem domu v Bovcu, kjer se bo s svojimi slikami in svojo glasbo predstavil Guillermo Escalante, umetnik iz Buenos Airesa, potomec tamkajšnjih staroselcev.

8. tradicionalni pohod med vinogradi in slapovi idilične vasice Slap

Vinarsko turistično društvo Slap - Vas zlatih kapljic vabi v nedeljo, 14. 4. 2019, na že 8. tradicionalni pohod med vinogradi in slapovi. Zbirno mesto je na vaškem placu ob 8.00 uri. Izbirali boste med zahtevnejšo in lažjo potjo, katera je primerna tudi za družine z otroki. Konec pohoda bo na vaškem "placu", ki je bil proglašen za enega izmed najlepših vaških jeder v Sloveniji.

Predavanje »Naj vas ne stre stres«

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica vabi v sredo, 3. april 2019 ob 17.30 uri v veliko dvorano Mestne občine Nova Gorica, da prisluhnete predavateljici mag. Irena Šinigoj Batistič, univ.dipl.psih.

44. tradicionalni zimski pohod na Porezen

Planinsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 24.3.2019, na zimski pohod na Porezen (1632 m), hoje je za 4-5 ur; dogovor in prijave v četrtek, 21.3.2019 ob 18.30 uri v pisarni PD, vodi Vinko Pagon, tel.: 041 261 075.

Gregorjev sejem v Novi Gorici je presenetil

Čez vikend je na Bevkovem trgu mrgolelo razstavljalcev z bogato ponudbo lokalnih prdelkov in izdelkov in veselih obiskovalcev. Sejem, ki ga je organiziralo Turistično društvo Nova Gorica je dodatno popestril spremljevalni program. Vsekakor dogodek, ki si drugo leto zasluži ponovitve. 

Koncert Orkestra Mandolina Ljubljana

Orkester Mandolina Ljubljana,  eden najbolj prepoznavnih slovenskih ljubiteljskih orkestrov, ki si je izbral mandolino za svoj glavni instrument, vabi 19. marca 2019, ob 20.00 na koncer v Kinogledališče Tolmin. Za dobro zabavo in glasbo za vse generacije bo poskrbel tudi energični dirigent Andrej Zupan.  

Okrogla miza - Raki prebavil

Društvo ko-RAK.si vabi v torek, 19.3.2019 ob 18.00 uri v veliko sejno sobo Mestne občine Nova Gorica na okroglo mizo: RAKI PREBAVIL S POUDARKOM NA RAKU DEBELEGA ČREVESA IN DANKE (RDČD) ter RAKU TREBUŠNE SLINAVKE. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije napovedujejo dodogke, ki se bodo odvijali do konca tega meseca v Občini Kanal ob Soči.

Redni letni občni zbor PD Tolmin

Planinsko društvo Tolmin vabi na redni letni občni zbor društva, ki bo v petek, 15. marca 2019, ob 19. uri v veliki predavalnici Šolskega centra Tolmin, Dijaška ulica 12 b. Občni zbor se bo pričel s krajšim kulturnim programom.
Po končanem uradnem delu sledi družabni planinski večer.

Dan žil 2019

Društvo Za srce vabi v sodelovanju s podjetjem MESI v okviru projekta ZdraveArterije.si na dogodek »Dan žil 2019«. Na dogodku, ki bo v petek, 15. 3. 2019 med 9:00 in 16:00 v Odprtem prostoru (EDA Center, Delpinova ulica 18/b, Nova Gorica), bo možno opraviti meritev krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka in gleženjskega indeksa.

Aktivnosti Družinskega centra Trojka

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, se bodo v naslednjem tednu odvijale naslednje aktivnosti:

OKOLI ANAPURN 2018

PD Tolmin vabi na 6. planinski večer, ki bo v torek, 12.03.2019 ob 19.00 v knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu. Na predavanju bo Miljko Lesjak, član GRS predstavil doživetja iz potovanja po nepalskih gorah. 

Tržnica pod platanami

Društvo KUL-TU-RA Renče in KS Renče organizirata Tržnico pod platanami. Na stojnicah boste v soboto, 9.3.2019 od 8.30 dalje lahko dobili različne dobrote in pristne izdelke.

Planinska razstava Bogdana Biščaka

PD Soča Kanal vabi v Galerijo Rika Debenjaka v Kanalu od petka, 29.3.2019 na Planinsko razstavo Bogdana Biščaka. 

Predstava »I LOVE NJOFRA«

KD Svodoba Deskle vabi na predstavo »I LOVE NJOFRA« (MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ), ki bo v soboto, 16.3.2019 ob 20.00 uri v Kulturnem domu Deskle.

Gregorjevanje v Parku Pečno

Društvo OZON vabi na Gregorijevanje v Park Pečno v soboto, 16.3.2019 ob 14.00 uri.

Ustvarjalna delavnica za otroke v Ročinju

KD Valentin Stanič Ročinj organizira v soboto, 16.3.2019 ob 16.00 uri v Domu Valentina Staniča v Ročinju ustvarjalno delavnico za otroke. Vabljeni.

Pozdrav pomladi

TR Društvo Globočak vabi na Pozdrav pomladi v soboto, 16.3.2019 ob 18.00 uri v Dom Mihalea Gabrijelčiča na Srednje.

Aktivnosti društva upokojencev Deskle Anhovo v mesecu marcu 2019

PRIDRUŽITE SE VADBI PIKADA
TRENINGI POTEKAJO NA PLACU V CENTRU.
MOŠKA EKIPA TRENIRA VSAK TOREK OB 19. URI
ŽENSKA EKIPA TRENIRA VSAKO SREDO OB 19. URI

Otvoritev razstave avtorja meseca v galeriji Keramost

Klub keramikov Kanal organizira razstavo Katje Prunk v Galeriji Keramost na Kidričevi ulici v Kanalu. Otvoritev bo v četrtek, 7.3.2019 ob 19.00 uri.

36. tradicionalni pohod na Nanos - Po Vojkovih poteh

PD Podnanos organizira v nedeljo, 03.03.2019 svoj že 36. tradicionalni pohod na Nanos- Po Vojkovih poteh. 

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka v marcu 

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, se bodo v mesecu marcu odvijali različni brezplačni dogodki. Vabljeni

Razstava JAN PALACH 69

Češko-slovenskim društvom in Zavod Zimske urice vabita na otvoritev razstave JAN PALACH 69, ki bo v petek, 1. marca ob 15h v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi. 

Vzpon na Rejcev vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na vzpon na  Rejcev vrh. Pohod je organiziran v nedeljo, 24.2.2019. Prijave sprejemajo v četrtek, 21.2.2019, ob 18.30 uri v pisarni PD.

Zimske počitnice - MDPM Ajdovščina

MDPM Ajdovščina vabi k aktivnemu preživljanju zimskih počitnic.

Gregorjevo - Spuščanje lučk po Soči

TD Korada Deskle vabi v soboto, 9.3.2019 ob 18.uri v Deskle na spuščaje lučk po Soči.

Pust Morsko 2019

ŠD Morsko vabi v nedeljo, 3.3.2019 ob 14. uri v Morsko na pustovanje.

Pustovanje v Levpi

Člani ŠKTD LEVPA bodo poskrbeli za pustno rajanje, ki bo v soboto, 2.3.2019 v večnamenski dvorani v Levpi ob 18.uri. Vabjleni.


Aktivnosti Društva upokojencev Deskle Anhovo

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi, da se pridružite aktivnostim, ki jih ponujajo v mesecu feburarju.

Gledališka predstava Zvezde vabijo

Gledališki klub OŠ Renče vabi na gledališko predstavo z naslovom Zvezde vabijo, ki bo v sredo, 13.2.2019 ob 18.30 v Kulturni dvorani Renče.

Teden kulture

Kulturno društvo "Svoboda" Deskle vabi na dogodke in prireditve v sklopu 51-ega Tedna kulture. 

Najava filmskih dogodkov v Kulturnem domu Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica vabi na ogled filmov.

Glasbeni večeri v Bukovici

Glasbeno društvo NOVA in Občina Renče-Vogrsko vabita na prvi koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici ,ki bo v petek, 15. februarja, ob 20.00, v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije napovedujejo dodogke, ki se bodo odvijali do konca tega meseca.

Dogajanja v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na vrsto delavnic in predavanj, ki se bodo odvijala na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Predstavitev knjige Igra z biseri

PD Tolmin vabi v torek, 12. 2. 2019 ob 19.00 v Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu na predstavitev knjige Bogdana Biščaka: IGRA IN BISERI - Kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje.

Pohod na golak

Planinska sekcija Društva "GORA" vabi v nedeljo 17. 2. 2019 na 12. tradicionalnem pohod na zasneženi Golak. Kontakt: 041 590 648 

Ogled filmov v Kulturnem domu Nova Gorica

  • Torek, 5. 2. 2019, ob 20.15: VSAKA DOBRA ZGODBA JE LJUBEZENSKA ZGODBA, r. Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin (Slovenija, Hrvaška, 2017), Filmsko gledališče – torek
  • Četrtek, 7. 2. 2019, ob 18.00 SUPER FUZBALISTIČNI, r. Miguel Ángel Lamata (Španija, 2018, 103 min., podnapisi) 8+, Filmski vrtiljak

Predavanje o podporni terapiji in prehrani onkoloških bolnikov

Društvo KO-RAK vabi na predavanje o podporni terapiji in prehrani onkoloških bolnikov, ki bo v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica v torek, 19. 2. 2019 ob 16. uri.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 31.1.2019 med 17.00 in 19.00 uro v Galerijo Keramost na ogled razstave "Avtor meseca".

Ustvarjalna delavnica za otroke

Kulturno društvo Valentin Stanič vabil na ustvarjalno delavnico za otroke, ki bo v soboto, 16.2.2019 ob 16.00 uri v Domu Valentina Staniča v Ročinju.

Slikanje na temo »SOČA«

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v Medgeneracijski center Pri Tinci v Desklah v torek, 29.1.2019 ob 9. uri na "SLIKANJE NA TEMO »SOČA«. Obenem vabi tudi na druge dogodke društva.

Februarske aktivnosti Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na aktivnosti, ki se bodo odvijale v mesecu februarju na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 24.1.2019 med 17. in 19. uro v galerijo Keramost na ogled Razstava "Avtor meseca".

Tradicionalni pohod na Lašček

PD Valentin Stanič vabi 27.1.2019 na pohod na Lašček. Informacije: 031-697-642.

Čajota - bodeča buča, vzgoja sadik in praktična uporaba

DU Deskle Anhovo vabi na delavnico o vzgoji in praktični uporabi bodeče buče, ki bo v torek, 22.1.2019 ob 9. uri v Medgeneracijskem centru Pri Tinci v Desklah.

Nočni pohod na Črvov vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na nočni pohod na Črvov vrh, ki bo v soboto, 19.1.2019. Informacije in prijave v četrtek, 17.1.2019, ob 18.30 uri v pisarni PD oz. po tel. 041 261 075.

Brezplačno predavanje HRANA, ENERGIJA in ZDRAVJE

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno predavanje HRANA, ENERGIJA in ZDRAVJEm ki bo v četrtek, 17. januarja 2019, od 17.00 do 19.00 v dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Demenca v naši družini

Ljudska univerza Ajdovščina in Društvo GO-Spominčica za pomoč pri demenci severno primorske regije vabita v skupino za samopomoč. Srečanja bodo 24. januar, 21. februar, 21. marec 2018 od 17.00 do 18.30 v prostorih Večgeneracijskega centra Goriška.

Filmski program

V Kulturnem domu Nova Gorica nadaljujejo s filmskim programom:

Trening socialnih veščin

Družinski center Trojka vabi v MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica (pod tribunami nogometnega stadiona) na brezplačni Trening socialnih veščin. Gre za sklop socialno kognitivnih iger primernih za otroke, mladostnike, družine in za vse, ki bi želeli vstopati v odnose na različne, drugačne načine. Za varstvo otrok je poskrbljeno. Zaželene so predprijave. Več informacij dobite na tel. 05 333 46 80, na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Januarske aktivnosti Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na januarske aktivnosti, ki se bodo odvijale na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Izdelava kolaža s tekstilnim blagom

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v torek, 15.1.2019, ob 9h v Medgeneracijski center Pri Tinci na izdelavo kolaža s tekstilnim blagom.

Ogled razstave »AVTOR MESECA»

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 10.1.2019, med 17.00 in 19.00 uro v Galerijo Keramost na ogled razstave "Avtor meseca".

Filmske projekcije 

Kulturni dom Nova Gorica vabi na filmske projekcije: 

- Petek, 4. 1. 2019; Ob 18.00: ČAROBNA ZIMA V MUMINDOLU, r. Ira Carpelan, Jakub Wronski (Finska, Poljska, 2017, sinh.) 4+; Filmski vrtiljak

- Sobota, 5. 1. 2019; Ob 19.00: POJ MI PESEM, r. Miran Zupanič (Slovenija, 2018); Filmski portreti glasbenih zvezd

- Torek, 8. 1. 2019; ob 19.00: SODOBNI SLOVENSKI KRATKI ANIMIRANI FILMI po izboru Igorja Prassla

Več informacij dobite na tej povezavi.

Vesele praznike in uspešno 2019!

                                                  fundacija BiT Planota

                                     stičišče NVO

Lutkovna predstava Morski zdravnik se seli v Šempeter

Zavod LEpi CAjti vabi v soboto, 22.12. ob 15h na poučno lutkovno predstavo o vplivu onesnaževanja na morske živali, katere scena je postavljena v celoti iz odpadnega materiala. Predstava bo na na Žnidarčičevi ul. 21, v prostorih nad lekarno Nova v Šempetru pri Gorici. Več informacij o predstavi in projektu, ki stoji za tem, dobite na tej povezavi.

Brezplačne počitniške ustvarjalnice

Družinski center Trojka vabi v četrtek, 27.12. in petek, 28.12. 2018 med 9.00 in 12.00 uro  na izdelovanje snežnih krogel, barvanje darilnega papirja, izdelanje papirnatega polarnega medveda in knjižnjih kazal. Ustvarjalnica bo potekala na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica (pod tribunami nogometnega stadiona).

Predstavitev knjige Jožeta Andlovica: Kadar boš na rajžo šel

Planinsko društvo Tolmin vabi na predstavitev knjige Jožeta Andlovica: Kadar boš na rajžo šel – Dnevnik himalajskega zdravnika (Kangbačen 1965). Predstavitev bo potekala v Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu, v sredo, 19. 12. 2018  ob 18.00 uri.  Več informacij dobite na tej povezavi

MARTIN KRPAN - opera za otroke

Kulturno društvo Grgar vabi na opero po povesti Frana Levstika, ki bo v nedeljo, 23.12. ob 17:00 uri v Kulturnem domu Grgar.
Več informacij dobite na tej povezavi.

Predstavitev knjige in otvoritev razstave Pavla Medveščka – Klančarja

Društvo za raziskovanje posoškega naravoverstva Matjar vabi 20.12.2018 ob 18h v Galeriji Rika Debenjaka, Kidričeva 5-8, v Kanalu na predstavitev knjige Pavla Medveščka – Klančarja “MOTNIK, NEKOVSKO POSEBNO IN OBREDNO VINO”. 

Lutkovna predstava za lepši odnos do narave

Zavod LEpi CAjti v sodelovanju s trgovino Moj svet, čist planet, vabi na brezplačno poučno lutkovno predstavo, ki je del projekta Krožna garderoba. Scena predstave je postavljena v celoti iz odpadnega materiala. Predstava bo 22.12. ob 15.30 na Longobardski ul. 4 (ob VDC-ju) v Solkanu. 

Izdelava voščilnic

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v torek, 11.12.2018, ob 9. uri v Medgeneracijski center Pri Tinci na izdelavo voščilnic.

Izlet po soteski Kamniške Bele

Planinsko društvo Ajdovščina vabi v nedeljo, 09.12.2018, na planinski pohod po dolini Kamniške Bistrice. Odhod ob 6.oo uri izpred avtobusne postaje Ajdovščina. Več informacij na tel. 031 754 562.

Spominski pohod po poteh osamosvojitvene vojne 1991

Veterani območnega združenja veteranov vojne za samostojno Slovenijo Ajdovščina in Vipava vabijo v soboto, 08.12.2018, na 8km dolg spominski pohod v počastitev in obeležitev bojnih delovanj v osamosvojitveni vojni leta 1991. Zbor udeležencev med 8.45 in 9.00 na parkirišču Športnega centra Ajdovščina. 

Razstava HOMMAGE Kulturno umetniškega društva POC

Lična hiša vabi v soboto, 8.12.2018 ob 19h na odprtje razstave HOMMAGE. Dogodek bo z nastopom pospremilo društvo TEODOZIJ. Razstava v Galeriji Lična hiša bo odprta do 5.1.2019. Več informacij na tel.: 05 368 1929.

Gorsko kolesarski izlet na Golič

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 8.12.2018, na 30 km dolg gorsko kolesarski izlet na Primorsko. Prijave, informacije na tel. 031 656 086.

Miklavžev pohod na Krasji vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na Miklavžev pohod na Krasji vrh v nedeljo, 9.12.2018.

Zimska oprema je obvezna. Za prijave in druge informacije pokičite na 031 876 010 ali 031 868 031.

Decembrski dogodki Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi v mesecu decembru na dogodke, ki se bodo odvijali v prostorih MDPM za Goriško (pod tribunami nogometnega stadiona).

Sobota, 1. december, ob 11.00; IZMENJEVALNICA OTROŠKE ZIMSKE ŠPORTNE OPREME, izmenjava bund, smučarskih hlač, zimske snežne obutve, tudi smučke, pancerje, smučarske čelade…

Vsak ponedeljek, med 17. in 19. uro – PONEDELJČICE; Ustvarjalne delavnice za otroke, mladostnike in starše: 

3. december – Miklavžev škorenj
10, december – Snežaki za na jelko
17. december – Novoletne voščilnice

21. pohod na Jelenk

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal vabi v nedeljo, 2.12.2018, na pohod na Jelenk. Zbirno mesto je pred občino v Kanalu ob 8. uri. Pohodniki se lahko pridružijo tudi v Kanalskem Vrhu.

Vodnik: Zvonko Lazar (031 - 233 - 263)

Brezplačni dogodek: JOGA SMEHA IN BREZPOGOJNA SREČA

Društvo tiroidnih bolnikov Primorske – Svetilnik vabi na brezplačni dogodek "Joga smeha in brezpogojna sreča", ki bo v torek, 4. decembra 2018, ob 18.00 v novi športni dvorani Nova Gorica (dvorana gimnazije), in sicer v dvorani za namizni tenis, ki se nahaja v drugem nadstropju.

Info in prijave: 031 817 785

PASLEJDN'CA 2018

Društvo Baška dediščina vabi v nedeljo, 25. novembra 2018, ob 14.30 uri na tradicionalni vaški praznik Pasljednca. Po sveti maši v cerkvi sv. Lenarta bo sledilo druženje ob pomniku hribovski materi (slika iz peska Stanke Golob v naravni velikosti) in v stari mlekarni z nastopom moške pevske skupine SOSEDJE iz Žirovnice.

Silvestrovanje v koči na planini Razor

Planinsko društvo Tolmin tudi letos organizira silvestrovanje v koči na planini Razor. Koča bo odprta od sobote, 30. 12. 2018, do ponedeljka, 1. 1. 2018 popoldne. Vabijo, da si rezervirate mesto v koči s prijavo preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 040 799 465 - Nadja.

 

Planinski izlet na Bose Nase

PD Tolmin vabi v soboto, 17. novembra 2018, na planinski izlet na Bose Nase v Avstrijo. Tura je lahka, hoje do vrha je za okoli 2 ure in pol. Odhod ob 7.uri s parkirišča pred knjižnico v Tolminu. Prijavite se do petka dopoldne na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon 051 387 864.

Odprtje fotografske razstave gorskega reševalca Miljka Lesjaka

Planinsko društvo Tolmin vabi na odprtje fotografske razstave gorskega reševalca Miljka Lesjaka, ki bo potekala v sklopu planinskih večerov ob 70-letnici Postaje GRS Tolmin v sredo, 7. 11. 2018, ob 19. uri v Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu.

Program novembrskih brezplačnih dogodkov v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na novemberske brezplačne dogodke, ki se bodo odvijali na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4) v Novi Gorici.

Predstavitev novega terenskega vozila - ŠENT

Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog ŠENT Nova Gorica vabi v četrtek, 8. 11. 2018, ob 10.00 na Bevkov trg v Novi Gorici, kjer bodo predstavili novo terensko vozilo. Predstavitev sovpada z okroglim jubilejem delovanja programa Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog, ki na severnem primorskem že desetletje deluje v okviru društva ŠENT, poleg tega pa je dogodek eden v nizu dogodkov, s katerim letos obeležujejo 25. letnico obstoja društva ŠENT.

Več informacij: 030 322 888

17. spominski pohod na Globočak

TR društvo Globočak vabi na 17. spominski pohod na Globočak, ki bo v nedeljo, 4. 11.2018, s startom ob 11. uri s Kambreškega. Na vrhu Globočaka bo slavnostna sveta maša in kulturni program. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu Mihaela Gabrijelčiča na Srednjem. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Glasbeni večeri v Bukovici - Ditka in Feri "Ne bodi kot drugi"

Občina Renče-Vogrsko in Glasbeno društvo NOVA vabita na zaključni večer sedme sezone koncertnega cikla "Glasbeni večeri v Bukovici", ki bo v četrtek, 8. novembra 2018, ob 20.00 v Kulturnem domu Bukovica.