info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Razvojni svet regije

svetV letu 2012 je Regionalno stičišče NVO Planota izvedlo prve volitve članov nevladnih organizacij za predstavnike v Razvojnem svetu regije. Razvojni svet regije je namreč eden od organov opravljanja razvojnih funkcij v Goriški statistični regiji, katerega člani so predstavniki občin, gospodarstva, strokovnih in nevladnih organizacij. Sestavlja ga 13 županov iz Goriške regije, 13 predstavnikov gospodarstva in 7 članov nevladnih organizacij.

Obstoječi Razvojni svet regije je bil ustanovljen aprila 2013 (preberi več v Uradnem listu). Predstavniki nevladnih organizacij so: Boris Blažko, Matej Likar, Igor Miljavec, Dejan Koglot, Nataša Bratina (tudi podpredsednica sveta), Janez Leban in Metka Belingar.

Če imate kakršna koli vprašanja ali pobude za predstavnike NVO v svetu, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s pripisom "ZA PREDSTAVNIKE RSR". 


 

NOVICE

 

Rezultati volitev za nadomestnega predstavnika NVO v razvojni svet regije

Sporočamo, da je bil v torek, 12. 1. 2015, na podlagi prejetih glasovnic izbrana nadomestna predstavnica NVO v Razvojnem svetu regije za območje Upravne enote Ajdovščina, in sicer Nada Blažko, ki jo je predlagalo Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina.

Razpis volitev za nadomestnega/-o predstavnika/-co NVO za Razvojni svet Severne Primorske /  Goriške stat. regije za območje Zgornje Vipavske doline / UE Ajdovščina

Skladno z 8. členom Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v Svet NVO Severne Primorske / Goriške statisične regije (v nadaljevanju Poslovnik) razpisujemo volitve nadomestnega predstavnika NVO v Razvojni svet Severne Primorske / Goriške razvojne regije (RSR) za območje Zgornje Vipavske doline / UE Ajdovščina.

Kandidati za Razvojni svet Severne Primorske / Goriške razvojne regije za območje Zgornje Vipavske doline / UE Ajdovščina so:

1. kandidatka: Nada Blažko, predlagatelj: Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina, Ajdovščina,
2. kandidat: Dejan Štemberger, predlagatelj: Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva (Hiša sadeži družbe Vipava),
3. kandidatka: Ana Velikonja, predlagatelj: Mladinski svet Ajdovščina.

Javna predstavitev kandidatov za nadomestnega predstavnika v Razvojni svet Severne Primorske (Goriške razvojne) regije za UE Ajdovščina

Skladno s 6. členom Poslovnika vas vabimo na predstavitev kandidatov za nadomestnega predstavnika v Razvojni svet Severne Primorske razvojne regije za območje Zgornje Vipavske doline / UE Ajdovščina, ki bo potekala v petek, 19. decembra 2014, ob 17.00 v prostorih Mladinskega centra in hotela Ajdovščina (Hiša Mladih - Cesta IV. Prekomorske 61a, Ajdovščina).

Predstavitev kandidatov vodi vodja postopka. V kolikor vodja postopka na podlagi tretje točke 7. člena Poslovnika oceni, da bi bila glede na število prisotnih kandidatov možno imenovanja predstavnikov NVO s soglasjem, izpelje postopek imenovanja s soglasjem po 8. členu, sicer pa razpiše volitve po 9. členu Poslovnika. Objavo liste prispelih kandidatur lahko vidite TUKAJ.

Več informacij: Darijan Krpan - 041 752 176, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Poziv društvom in drugim nevladnim organizacijam na območju Zgornje Vipavske doline za predlaganje nadomestnega predstavnika v Razvojni svet Severne Primorske (Goriške razvojne) regije

V skladu z določili Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja (Ur.l. št. 20/2011) so med člani Razvojnega sveta regije (RSR) tudi predstavniki društev in drugih nevladnih organizacij (NVO). Namen RSR je usklajevanje razvojnih pobud in interesov v regiji.
Za območje Zgornje Vipavske doline / UE Ajdovščina sta (glede na Predlog Odloka o ustanovitvi Razvojnega sveta Severne Primorske (Goriške razvojne) regije) v RSR predvidena dva (2) predstavnika nevladnega sektorja. En predstavnik tega območja je odstopil, zato objavljamo poziv za predlaganje enega (1) nadomestnega predstavnika za to območje.

Ustanovljen Razvojni svet regije

Julija 2013 je bil v Novi Gorici ustanovljen Razvojni svet regije, v katerem je vseh 13 županov severnoprimorskih občin, predstavniki gospodarstva in nevladnih organizacij. Skupno tako Razvojni sveti Severne Primorske sestavlja 33 članov. Prvi predsednik je novogoriški župan Matej Arčon, podpredsednika pa sta direktor družbe Letrika Bovec Mitja Gorenšček in sodelavka mladinskega centra CMAK Cerkno Nataša Bratina.

Več preberite v članku Primorskih novic.