info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

9. Festival NVO Goriške v slikovitem obzidju Vipavskega Križa

9.fest189. Festival nevladnih organizacij Goriške regije je potekal v soboto, 13. oktobra 2018, med 9. in 14. uro v Vipavskem Križu. Dogodek, ki sta ga organizirala Fundacija BiT Planota v sodelovanju z Zavodom Vipavski Križ, je potekal v slikovitem srednjeveškem ambientu, ki spada med najlepše zgodovinske kulturne spomenike v Sloveniji. V Vipavsko dolino smo se po štirih letih spet vrnili s sejmom nevladnih organizacij, na katerem se je predstavljajo kar 25 društev, zavodov in fundacij iz naše regije.

8. Festival NVO Goriške v hladnem, a slikovitem Podbrdu

posvet05V soboto, 7. oktobra 2017, smo se na 8. Festival NVO pripeljali kar z vlakom. Tokrat smo se s Slovenskimi železnicami dogovorili, da bodo vsi, ki se bodo na festival pripeljali z vlakom, sodelovali v žrebanju vozovnic za praktično nagrado. V mrzlem jutru se nas je zbralo kar veliko in po toplem čaju in ocvirkovici, ki so jo pripravili gostitelji iz Društva Baška dediščina, se je na sejmu  predstavilo 22 nevladnih organizacij - nekateri že stari znanci festivalov, drugi pa novi - in zato še toliko bolj zanimivi za nova poznanstva in povezave. Prisotne je pozdravila podžupanja Občine Tolmin, gospa Martina Kenda, predsednica Društva Baška dediščina, Alenka Zgaga in vodja Regionalnega stičišča NVO Planota, mag. Darijan Krpan.

Pod streho tudi 7. Festival NVO Goriške regije - tokrat na domačem dvorišču Fundacije BiT Planota

DSC 0357V soboto, 8. oktobra 2016, smo v Grgarskih Ravnah na 7. Festivalu NVO (nevladnih organizacij) Goriške statistične regije zaključili praznovanje ob 10-letnici delovanja Ustanove Fundacije BiT Planota. Prireditev je bila kot vedno namenjena predstavitvi nevladnih organizacij (društev, (zasebnih) zavodov in ustanov – fundacij), promociji nevladnega sektorja in tokrat o zaposlovanju (mladih) v nevladnem sektorju.

fest 15 okrogla miza 1

Uspešno zaključen 6. Festival NVO v Cerknem

V soboto, 19. septembra 2015, smo v Cerknem skupaj z Agencijo LARS izvedli že 6. Festival nevladnih organizacij Goriške statistične regije. Prireditev je bila namenjena predstavitvi nevladnih organizacij (društev, (zasebnih) zavodov in ustanov – fundacij), promociji nevladnega sektorja in premisleku o medgeneracijskem povezovanju. Poleg tega so bile na dogodku predstavljene letošnje NAJ NVO, ki so prejele nagrade - samostoječe zastave in priznanja.

okr-miza 01Uspešen tudi 5. festival nevladnih organizacij

V sklopu 2. festivala češenj v Lokavcu se je v soboto, 7. junija 2014, pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu odvil že 5. festival nevladnih organizacij Goriške statistične regije. Svoje delovanje je na stojnicah in z nastopi predstavilo okoli 20 nevladnih organizacij iz regije. Prisotni so bili planinci, kmečke žene in dekleta pa člani konjeniškega in fotografskega kluba, ljubitelji starodobnih vozil, upokojenci, kamnoseki, dramska skupina, folkloristi, mladi, ki želijo aktivno prispevati k razvoju sodobne družbe, člani okteta, člani združenja ledvičnih bolnikov, zaposleni in uporabniki združenja za pomoč osebam z duševnimi težavami, člani osteološkega društva, ponudniki zdrave hrane ...

fest 13 18Pod streho že 4. Festival NVO v regiji

4. Festival NVO v regiji smo v sklopu Regionalnega stičišča NVO Planota v letu 2013 izvedli na Trgu v Renčah, in sicer 5. oktobra. Na prireditvi smo razglasili tudi zmagovalce letošnje akcije NAJ NVO 2013. Prireditev smo izpeljali v soorganizaciji Društva upokojencev Renče. Dogodek, ki je po treh uspešnih izvedbah v Ajdovščini, Idriji in Tolminu tako postal tradicionalen, je potekal na način sejma, na katerem se predstavljajo NVO, družijo in spoznavajo, z nadgradnjo v obliki okrogle mize, ki vsako leto poteka na drugo temo.

festival NVO 2Že 3. festival NVO v regiji - tokrat v Tolminu

V soboto, 29. septembra 2012, smo v sklopu projekta Regionalno stičišče NVO Planota izvedli 3. Festival NVO Goriške statistične regije, v sklopu katere smo razglasili tudi zmagovalce letošnje akcije NAJ NVO 2012. Prireditev smo izpeljali v soorganizaciji Turistične zveze Gornjega Posočja na Mestnem trgu in v preddverju Kinogledališča Tolmin.

IMG 00552. festival nevladnih organizacij se je odvil v Idriji

V soboto, 1. oktobra 2011, smo v sklopu projekta Regionalno stičišče NVO Planota izvedli 2. Festival NVO Goriške statistične regije, v sklopu katere smo razglasili tudi zmagovalce letošnje akcije GLASOVANJE ZA NAJ NVO 2011. Prireditev smo izpeljali v soorganizaciji Turističnega kulturnega društva Kanomlja na Mestnem trgu in v dvorani Filmskega gledališča v Idriji.

nagrajenci 2010 mUspešen in s soncem obsijan 1. festival nevladnih organizacij ter podelitev nagrad NAJ NVO 2010

V soboto, 2. oktobra 2010, je Ustanova Fundacija BiT Planota v sodelovanju z Mladinskim svetom Ajdovščina na trgu in v dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini organizirala zaključno prireditev v sklopu projekta »Regionalno stičišče NVO Planota«. Prireditev, ki je bila hkrati tudi PRVI FESTIVAL NEVLADNIH ORGANIZACIJ v regiji, je bila namenjena predstavitvi nevladnih organizacij (društev, (zasebnih) zavodov in ustanov – fundacij), promociji nevladnega sektorja in odnosom nevladnih organizacij z lokalnimi oblastmi. Poleg tega so bile na dogodku predstavljene letošnje NAJ NVO, ki so prejele praktične nagrade in priznanja.