HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Preživetveni izziv – za vaše time in kulturno-etnološki spomenik v Kanomlji

V Kanomlji stoji domačija, ki jo je nekaj predanih entuziastov iztrgalo krempljem časa. Energiji ljudi, ki svoj prosti čas podarjajo varovanju kulturno-zgodovinskega bogastva, se lahko pridružite tudi vi. Dela na domačiji pač nikoli ne zmanjka. Priprava edinega sredstva ogrevanja – drv, urejanje okolice, kuhanje tradicionalnih jedi – vse to so na videz preprosta opravila, ki pa lahko vaše zaposlene povežejo v skupnem uresničevanju družbeno odgovornega poslanstva.

Učinki vašega prispevka pa ne bodo le tkanje vezi in pripadnost timu. Zaradi donacije v obliki prostovoljnega dela bo v odročni notranjski vasici spomenik prednikom in njihovim običajem, ob katerem se bo vredno ustaviti in preživeti dan ali le nekaj uric. Če se bo zaradi nje Kanomljo obiskalo le nekaj deset ljudi več, prizadevnost vaših sodelavcev ne bo zaman. Tako bo tudi vaša organizacija tesneje povezana okoljem in ljudmi, ki jim sicer služi s svojo primarno dejavnostjo.

TURISTIČNO DRUŠTVO KANOMLJA
Turistično kulturno društvo Kanomlja je bilo ustanovljeno leta 2007 z namenom oživiti družabno življenje v geografsko zelo razgibanem in redko poseljenem kraju ter promovirati kraj in njegovo bogato, tako snovno kot nesnovno dediščino tudi navzven. S spoznavanjem dediščine in znanj najprej med krajani v kraju samem je le-to postalo osnova za uspešno promocijo kraja na različne načine. Na starodavni domačiji Šturmajce, ki je kulturno-etnološki spomenik v mogočnem avtohtonem podeželskem ambientu tako vztrajni in zagnani domačini ustvarjajo različne za kraj tipične vsebine in skrbijo, da bo to brezčasno okolje ostalo nespremenjeno tudi za zanamce.
Z odločitvijo za pomoč pri vzdrževanju domačije prispevate k promociji razvoja turizma v demografsko ogroženem območju.

  • Časovni okvir: 1 – 2 dni, maj – oktober
  • Št. udeležencev: 6 – 12
  • Strošek: Strošek je odvisen od števila udeležencev in obsega korporativno prostovoljske akcije. Končni stroškovnik se oblikuje po dogovoru s partnerjem naročnikom.
  • VODENJE

Vodenje korporativno-prostovoljske akcije je mogoče izvesti pod nadzorom poklicnega strokovnjaka ali v sodelovanju s kadrovsko službo gospodarske družbe, ki izvaja korporativno prostovoljsko akcijo in člani Turističnega društva Kanomlja.