HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

logo FUDSEPF 10letPredlagajte raziskovalno temo za študente

V okviru aktivnosti povezovanja z visokošolskimi ustanovami ponujamo možnost nevladnim organizacijam k predlaganju tem za seminarske in diplomske ter magistrske naloge, ki jih omogočajo študijski programi Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) in Evropska pravna fakulteta (EPF).

Preberi več

Študijske prakse v NVO

studentsV Regionalnem stičišču NVO Planota izvajamo nacionalno akcijo za opravljanje obvezne študentske prakse v nevladnih organizacijah (NVO). V stičišču zato pripravljamo bazo NVO Goriške statistične regije, ki bi rade v svoje vrste povabile študente praktikante – polne novega znanja, volje in energije – in jim omogočile opravljanje prakse.
Po drugi strani pa vzpostavljamo trajne povezave z univerzami, s fakultetami in z drugimi visokošolskimi zavodi, ki bi svojim študentom radi ponudili delo v organizacijah, ki so prava zakladnica praktičnega znanja.

Če ste NVO, ki bi rada v svoje vrste sprejela študenta praktikanta, ali če ste študent, ki bi se rad pridružil eni NVO, se povežite z nami preko e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličite na 05 307 40 40.

>> ZA NVO

>> ZA ŠTUDENTE


ZA NVO: Omogočite študentom prakso v svoji organizaciji

Imate tudi vi veliko obveznosti in ste preobremenjeni? Menite, da je težko najti primerne sodelavce? Bi vam prav prišla pomoč mladih in zagnanih študentov?
Mladi so neobremenjeni z ustaljenimi vzorci razmišljanja in delovanja, zato lahko lažje pridejo do novih idej, ki jih v svojem delovnem okolju največkrat ne vidimo. Projektno delo po svoji naravi zahteva občasno povečanje števila sodelavcev in študentska praksa je lahko prava rešitev za to.
Če se želite vpisati v bazo ponudnikov študentske prakse, lahko to storite preko OBRAZCA.

Loading...

 

ZA ŠTUDENTE: Študijska praksa v NVO je zakon!

praksa PKaj sploh je NVO?

Nevladne organizacije (s kratico NVO) so organizacije, ki jih lahko na lastno pobudo ustanovi vsak izmed nas. NVO v vseh pogledih delujejo neodvisno od države in imajo nekaj temeljnih značilnosti. So neprofitne, večinoma prostovoljne in prav vse morajo imeti neko obliko pravne osebe. V Sloveniji so to prvenstveno društva, ustanove in (zasebni) zavodi.

Ste kdaj razmišljali, kaj je bistvo študijske prakse? Zakaj jo opravljamo?

Odgovor je precej enostaven. S pomočjo prakse lahko čim bolje izkusite pravo delovno okolje in pridobite izkušnje v realnem podjetju oziroma organizaciji.

A vendar ... ste že slišali, da veliko študentov na praksi "kuha kave, fotokopira" in podobno? No, nekaj resnice v tem zagotovo je! Prepričani pa smo, da še niste slišali, da bi študenti "fotokopirani in kuhali kave" v NVO!

Nevladne organizacije vas potrebujejo, zato izkoristite priložnost in si pridobite prave izkušnje, ki vam bodo še kako koristile pri iskanju zaposlitve!

PREGLEJTE PONUDBO TRENUTNIH PRAKS - http://www.cnvos.si/nvoprakse

Za vse informacije in morebitne povezave smo vam na voljo v Fundaciji BIT Planota, Regionalnem stičišču nevladnih organizacij Goriške regije na www.nvoplanota.si oz. na 05 307 40 40 ali 040 288 097.