HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

logo FUDSEPF 10letPredlagajte raziskovalno temo za študente

V okviru aktivnosti povezovanja z visokošolskimi ustanovami ponujamo možnost nevladnim organizacijam k predlaganju tem za seminarske in diplomske ter magistrske naloge, ki jih omogočajo študijski programi Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) in Evropska pravna fakulteta (EPF).

Gre za pobudo, s katero želimo povezati teorijo in prakso – NVO se pri sovjem delu velikokrat srečujejo s konkretnimi praktičnimi izzivi in težavami, ki jih lahko mladi nadebudni študenti skozi svojo raziskovalno dejavnost rešijo in hkrati s tem pridobijo veliko praktičnih izkušenj, novih povezav in možnosti za nadaljnje delo.
Vse zainteresirane NVO vabimo, da v svoje vrste povabile študente, polne novega znanja, volje in energije – in jim ponudite izziv s predogi, ki bodo morda rešili tudi vaša prizadevanja in izzive, s katerimi se soočate.

FUDŠ nudi širok spekter znanj z naslednjih področjih:
• Socialni menedžment in uporabne družbene študije (socialno podjetništvo, poslovna etika, finančni viri, fundraising, vodenje in upravljanje neprofitnih organizacij, socialna varnost, analiza politik …)
• Psihoterapija (psihoterapevtski pristopi, svetovanje parom, umiranje in paliativna oskrba, terapije, razvojna psihologija … )
• Medkulturni menedžment (študije spolov, etnična problematika …)
• Sociologija
Primere že razpisanih tem najdete TUKAJ.
EPF nudi širok spekter znanj z naslednjih področjih:
• Pravo
• Pravo in management infrastrukture in nepremičnin
• Civilno in gospodarsko pravo
• Alternativno reševanje sporov
(pravne veščine, javna naročila, mirno repevanje sporov – mediacija, priprava aktov za NVO, javno-zasebno partnerstva …) … več informacij o posameznih programih najdete na spletni strani http://www.evro-pf.si/

Če se v katerem od naštetem najdete tudi sami, predlagajte temo ali se za več informacij obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..