HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Posvet "Heroji furajo v pižamah"

Zavod VOZIM s partnerji vabi v sredo, 15. novembra, od 9. 00 do 13.30 v prostore Mladinskega centra v Idriji na posvet z naslovom "Heroji furajo v pižamah", ki je namenjen predstavitvi istoimenskega projekta strokovni javnosti in mladim, predvsem pa soočenju težav in izzivov, s katerimi se srečujejo mladi pri udejstvovanju v prometu, o razlogih zanje, o ukrepih, namenjenih mladim, iskanju rešitev in dobrih praks za izboljšanje prometne varnosti mladih.

V uvodnem delu posveta, ki je odprt za vso javnost, bo udeležence pozdravil podžupan Občine Idrija Bojan Režun, direktor Zavoda VOZIM David Razboršek pa bo predstavil projekt Heroji furajo v pižamah.
Sledil bo strokovni del posveta, v katerem bosta Maja Roškar in Aleš Korošec, predstavnika Nacionalnega inštituta za javno zdravje, spregovorila o škodljivi rabi alkohola med mladimi, predstavnica Javne agencije RS za varnost prometa Vesna Marinko bo predstavila prometno varnost med mladimi v Sloveniji, komandir Policijske postaje Idrija Robert Feltrin prometno varnost mladih na območju, ki ga pokriva idrijska policijska postaja, Dali Moravec, poveljnik PGD Idrija, vlogo gasilcev pri prometnih nesrečah, Maša Eržen, vodja projektov pri Mladinskem centru Idrija, stališča mladih do zabave, alkohola in prometne varnosti, udeleženci pa bodo spoznavali življenjske zgodbe mladih in primere dobrih praks organizatorjev zabav.

Strokovnemu delu bodo sledile delavnice za mlade, predstavnike stroke in lokalne skupnosti, na katerih bodo sodelujoči oblikovali predloge za izboljšanje prometne varnosti mladih v našem okolju, ki naj bi bili implementirani v letu 2018, novinarjem pa jih bodo predstavili na novinarski konferenci ob zaključku posveta.

VIR: Občina Idrija