HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Božič na Mostu - Ko gorijo lučke ter diši po kuhanem vinu in domačih dobrotah

Turistična zveza Gornjega Posočja in Občina Tolmin v sodelovanju s Turističnim društvom in Krajevno skupnostjo Most na Soči ter Rdečim križem Slovenije – Območnim združenjem Tolmin, med 20. in 22. decembrom v Vodni hiši Most na Soči organizirata drugi Božič na Mostu.

Prireditev, ki navdih išče v tradicionalnem praznovanju adventnega časa pri nas, tudi letos prinaša bogato tridnevno predpraznično dogajanje – od predavanja »Rimljani v Posočju in »Rimska kuhinja«« do delavnice, na kateri bo udeležencem približana tradicionalna peka domačih piškotov ter njihovo okraševanje. Poseben pečat bo tudi letos dalo tekmovanje v krašenju božičnih drevesc. Najmlajši se bodo razveselili obiska enega izmed dobrih mož, mladi po srcu pa prav posebne čajanke. Novost letošnjega Božiča na Mostu je »Božična odprta kuhna«, ki bo obiskovalcem približala Rimsko kuhinjo in ponudila domače praznične dobrote.

Kdo ima najlepše božično drevesce?
Povezovanje različnih generacij, odmik od potrošniškega dojemanja božično-novoletnih opravil in utrjevanje pristnih medčloveških vezi so osrednje vrednote Božiča na Mostu. V tem duhu bo potekalo tudi tekmovanja v krašenju “božičnih drevesc”. Svojo kreativnost lahko preizkusi prav vsak, le prijaviti se mora do nedelje, 17. decembra na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Sodelujejo lahko skupine, ki štejejo do 5 članov. Organizator bo vsaki prijavljeni skupini zagotovil božično drevesce in elektriko. Naloga skupine je, da jelko čim bolj izvirno praznično okrasi z doma, ročno izdelanimi okraski. Tri najlepše okrašena drevesca bodo nagrajena.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.