HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

NEVLADNE ORGANIZACIJE VKLJUČENE V LOKALNE VOLITVE 2018

Predlagajte konkretno temo za razpravo in dialog s kandidati za župane

Pred letošnjimi lokalnimi volitvami bomo regionalna stičišča iz cele Slovenije začele s skupno kampanjo »Šola za župane« za več dialoga med kandidati na lokalnih volitvah in večjo vključenost lokalnih nevladnih organizacij v programe županov.  Želimo spodbuditi kandidate za župane, da aktivno vključujejo izzive in probleme lokalnih skupnosti in nevladnih organizacij v svoje predvolilne programe.

V ta namen že sedaj zbiramo predloge tem, ki so pereče in bi jih radi uvrstili v predvolilne debate. Pozivamo vse zainteresirane nevladne organizacije, ki delujejo na območju Mestne občine Nova Gorica, Občine Tolmin in Občine Šempeter-Vrtojba, da premislijo in predlagajo temo, ki bi jo radi vključili v razpravo in dialog s kandidati za župane. Tema naj bo konkretna.

Po tem, ko bomo dobili nabor tem, ki bi jih nevladne organizacije rade zastopale, vas bomo kontaktirali in skupaj pripravili načrt. Koncept kampanje predstavlja podajanje in izmenjava znanj ter izkušenj.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 05 307 40 40 ali 040 288 097

logoŠZŽVeč o kampanji

»Šola za župane«
IZOBRAŽUJE
OZAVEŠČA O PROBLEMIH/POTREBAH SKUPNOSTI
DVIGUJE ZAVEDANJE O DELOVANJU NEVLADNIH ORGANIZACIJ


Dan Šole za župane – potekal bo 1. OKTOBRA 2018 – je osrednji dogodek. Je dan, ko se srečajo vsi potencialni kandidati za župane in pokažejo svojim volivcem, da si želijo s sodelovanjem in povezovanjem delati za dobro lokalne skupnosti.
Osrednji namen Dneva Šole za župane je priprava 2-stranskih programov sodelovanja občin in nevladnih organizacij.
Ni namen izpostavljanje boljših in slabših članov, temveč vse opremiti z znanjem in veščinami za boljši jutri ter odpirati vrata sodelovanja in povezovanja vseh v skupnosti.

  • Kaj se »učimo« v šoli za župane?
    Katera so ključna področja, za katera mora odgovoren župan skrbeti? Kako skrbeti za skupnost? Kako biti odgovoren član skupnosti? Kako odgovorno skrbeti za tiste, ki potrebujejo pomoč?
  • Kako se »učimo« v šoli za župane?
    Skupno delo NVO in kandidatov za župane ter predstavitev primerov dobrih praks nevladnih organizacij iz lokalnega okolja. Namen: promoviranje pozitivnih zgodb (v kampanji, v medijih …) in aktivno vključevanje vse bolj pasivnega volilnega telesa.