HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Letošnjo jesen tudi "ŠOLA ZA ŽUPANE"

Prvi šolski dnevi so za nami, približujejo pa se lokalne volitve, zato nas v tem duhu čaka tudi Šola za župane. Dan Šole za župane bo 1. oktobra v Novi Gorici in 2. oktobra v Tolminu. Zato vabimo vse zainteresirane nevladne organizacije, da predlagajo temo, ki bi jo radi vključili v razpravo in dialog s kandidati za župane. Vabimo pa tudi stranke in liste, da se prijavijo na Dan šole za župane!

06 cgp sola za zupane fb kvadrat12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij po vsej Sloveniji smo skupaj oblikovali vseslovensko pobudo »Šola za župane«, ki nagovarja županske kandidate in njihove štabe. V šoli, ki je v prvi vrsti namenjena sodelovanju, bomo skupaj sošolci predstavniki lokalne skupnosti, nevladne in druge organizacije. Akcijo pripravljamo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018.

V Šoli za župane si želimo predvsem sodelovanja med kandidati in lokalnimi skupnostmi. S tem pa aktiviranje prebivalcev pri oblikovanju skupnosti, kot si jih želimo. S šolo za župane želimo spodbuditi volilce, da izberejo programe, ki so najboljša kombinacija za skupnost, okolje in gospodarstvo.

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra 2018 po vsej Sloveniji. To bo dan, ko se bodo srečali vsi potencialni kandidati za župane in svojim volilcem pokazali, da si želijo s sodelovanjem in povezovanjem delati za dobro lokalne skupnosti. Osrednji namen Dneva Šole za župane je priprava dvostranskih programov sodelovanja občin in nevladnih organizacij. Ni namen izpostavljanje boljših in slabših članov, temveč vse opremiti z znanjem in veščinami za boljši jutri ter odpirati vrata sodelovanja in povezovanja vseh v skupnosti.
Pomembno pri Šoli za župane bo torej skupno delo nevladnih organizacij in kandidatov za župane ter predstavitev primerov dobrih praks nevladnih organizacij iz lokalnega okolja. Namen je promoviranje pozitivnih zgodb in aktivno vključevanje vse bolj pasivnega volilnega telesa.

Več informacij: mag. Darijan Krpan, izvršni vodja - Regionalno stičišče NVO Planota – 041 752 176, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.