HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Poziv za socialna podjetja: pridružite se kampanji #KUPUJEMODGOVORNO!

Združenje Socialna ekonomija Slovenije so.p. v sodelovanju z regionalnimi podružnicami pripravlja spletno orodje Katalog #KUPUJEM ODGOVORNO - storitev in izdelkov socialnih podjetij, ki bo omogočala enostavno in družbeno odgovorno naročilo storitev in izdelkov socialnih podjetij, katerih poimenovanje bo poenoteno pod blagovno znamko #KUPUJEM ODGOVORNO. Vabijo vsa zainteresirana socialna podjetja, da se jim do 15. 1. 2018 brezplačno pridružijo.

Katalog je del Kampanje #KUPUJEM ODGOVORNO, ki bo od januarja 2018 preko strateških in doslednih 6-mesečnih medijskih aktivnosti ciljala na končne kupce na eni strani ter podjetja in javne institucije na drugi. Ideja za skupno kampanjo je nastala na pobudo socialnih podjetij v združenju, z namenom, da bi spodbudili čim več družbeno odgovornih naročil ter tako zagotovili rast in stabilnost socialnih podjetij. Opažamo namreč, da izdelki in storitve socialnih podjetij niso dovolj prepoznavni, da ljudje ne poznajo naše dodane vrednosti, ne vedo, kje izdelke/storitve kupiti, ali pa sploh ne vedo, KAJ so socialna podjetja in KAJ je naš namen.

Uradna predstavitev kampanje »#KUPUJEMODGOVORNO« in postopek pridobitve je bila 7.12.2017 na 8. Dnevih socialne ekonomije v Ljubljani. Vsak dan se nam pridružujejo nova socialna podjetja.

Več informacij: http://socialnaekonomija.si/