info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Kaj pogrešaš v svojem kraju?

- Ste zadovoljni z življenjem v vaši lokalni skupnosti?
- Menite, da je vaša organizacija dovolj vpeta v lokalno dogajanje?
- Ali v vašem okolju manjka več povezovanja in sodelovanja? S kom se vam zdi koristno povezati za učinkovitejše reševanje navedenega problema (druge NVO, občina, podjetja, prebivalci, javne inštitucije …)?
- Bi za uspešno reševanje navedenega problema potrebovali dodatne vire (kader, znanje, finančna, materialna sredstva …)?
- Bi potrebovali za reševanje navedenega problema dodatna znanja in veščine?

3

Postopek:
Taka in podobna vprašanja in okoliščine vam lahko pomagamo razrešiti v Regionalnem stičišču NVO Planota. Vas zanima kako?

Potrebnih je več korakov:

  1. Na začetku je pomembno informirati lokalne javnosti o načrtovanih skupnih akcijah za reševanje lokalnih potreb, da v reševanje vključimo čim več ljudi oz. organizacij.
  2. Sledi izvedba sestankov in srečanj s posamezniki in organizacijami iz različnih sektorjev. Namen: identifikacija skupnih potreb oz. izzivov ter možnih rešitev.
  3. To je podlaga za pripravo načrta za skupne akcije reševanje lokalne potrebe oz. izziva, ki vsebuje: ključne vsebine, uporabnike, sodelujoče deležnike in njihove vloge, potrebna sredstva in kadre ter način njihovega zagotavljanja.
  4. Na koncu je pomembno obveščanje in informiranje ciljne publike o novih rešitvah oz. storitvah za zadovoljevanje potrebe oz. izziva. Namen: informiranje potencialnih uporabnikov o novi rešitvi oz storitvi.

Za več informacij pokličite na 05 07 40 40 ali 040 288 097 (vsak delovnik med 8. in 16. uro) ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

pisanjesvet objava 18

Primeri uspešnih akcij:
Vzpostavitev partnerstva za razvoj turističnih potencialov na Banjški in Trnovski planoti. Namen: priprava skupnega turističnega programa za Banjško in Trnovsko planoto, ki bo temeljil na trajnostni uporabi naravne in kulturne dediščine na Planoti.

Aktivacija mladih v lokalni skupnosti: z Občino Kanal ob Soči je v pripravi načrt za boljšo vključenost mladih v pripravo in odločanje o programih in sredstvih za mlade.

Širjenje dejavnosti Skupne informacijske pisarne za področje sociale in zdravstva: namen skupne informacijske dejavnosti je povezati različne organizacije in posameznike, ki delujejo na področju sociale in zdravstva, za nudenje bolj celovite pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo.