info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Izmenjalnica z delavnico ponovne rabe

Moj svet, čist planet, Gimnazija Nova Gorica in LEpi CAjti vabijo na izmenjalnico oblačil, knjig, dodatkov, igrač in vsega lepega, ki bo v okviru Dneva za spremembe v soboto, 6.4.2019 od 14h do 17h, v Solkanu v pritličju Krajevne skupnosti, na naslovu Trg J.Srebrniča 7. Širšo javnost bodo ozaveščali o problematiki hitre mode, smetenja, onesnaževanja voda ter izkoriščanja mlade delovne sile v nehumanih pogojih.

Izmenjalnica se v Novi Gorici odvija že kar redno, vsako tretjo soboto v mesecu. Ker je dogodek primeren za celo družino, vedno priredijo še kakšno delavnico ponovne rabe. Tokrat bo Zavod LEpi CAjti prevzel delavnico. Pokazali bodo kaj narediti z oblačili, ki niso več nosljiva, saj je smetenje z oblačili postal zelo velik problem. 

Dajadaja komisijska trgovina pa bo z otroškimi oblačili zopet popestrila izmenjavo za najmlajše. Pridružili se bodo tudi Šent-ovi prostovoljci, ki se običajno zadržujejo v tem prostoru.
Kot vedno pa so zaželjeni še drugi prostovoljci ter prispevek v podporo našemu delu.

Ker je dogodek izmenjevanja sodelujočim pri srcu, ker je z njimi vedno lepo in ker delajo družbeno in okoljsko koristno delo, vas naprošajo, da pokažete, da vam ni vseeno za njihov trud. V želji, da bi kmalu našlii prostor s skladiščem, kjer bi lahko redno izvajali izmenjave ter delavnice ponovne rabe, vas naprošajo za vašo pobudo s podpisom, ki jo pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali idejo o primernem prostoru.