info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Vabilo v KINOGLEDALIŠČE TOLMIN

Vabljeni na dramsko predstavo ANTIGONA, ki bo v sredo, 5. februar 2020, ob 20.00 (za izven). Vstopnice so naprodaj na blagajni Kinogledališča Tolmin.

ANTIGONA: gledališki režijski prvenec Sanje Gregorčič, po istoimenski drami avtorja Dušana Jovanovića, gostovanje Outer Gaea Company iz Londona.

Sodobna priredba Antigone je postavljena v oblegano Sarajevo leta 1993. (Slovenski debut predstave se ponaša s priznano mednarodno zasedbo iz Slovenije, Združenega Kraljestva, ZDA, Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela).

Avtorja priredbe: Sanja Gregorčič in Chris Towner-Jones
Producent: Stephan Dilley

Igrajo: Gaja Višnar, Pippa Winslow, Fabrizio Matteini, Paul Hamilton, Nikolina Prkačin, Adam Meir, Nika Kaplja, Chris Towner-Jones
Oblikovalec luči Ian Stergan
Oblikovalec glasbe Miha Klanjšček

Antigona je prevod in priredba Jovanovićeve Antigone (Balkanska trilogija) v angleški jezik, s priznano in večkrat nagrajeno mednarodno zasedbo igralcev iz Slovenije, Združenega Kraljestva, ZDA, Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela. Zgodba sledi klasičnemu antičnemu mitu o bratomoru in prepovedanem pokopu brata izdajalca, le da je postavljena v okupirano Sarajevo v čas krvave Balkanske vojne. Kraljeva družina se skriva v zaklonišču, kjer si Kreon, Jokasta, Antigona in Ismena prepevajo stari jugo rock in kjer prerok Tejrezij napoveduje prihodnost iz straniščne kolibe. Predstava nastaja v spomin na vojne dogodke na ozemlju nekdanje Jugoslavije in v trajni opomin, da je preteklo zgodovino nujno spoštovati in prenašati na nove generacije.