info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Nudenje pomoči v okviru skupne informacijske pisarne in osebne asistence

Društvo za pomoč in informiranje na področju socialnega varstva, Društvo PO – MOČ izvaja tudi v tem kriznem času oba programa: program skupne informacijske pisarne za področje sociale in zdravstva ter program osebne asistence.Od uvedbe varovalnih ukrepov dalje se je zvečalo število ljudi, ki potrebujejo različne oblike pomoči in v okviru skupne informacijske pisarne jih usmerjajo k pristojnim organizacijam. Nekateri ljudje se oglasijo osebno, drugi pokličejo po telefonu.

Na področju osebne asistence še vedno zagotavljajo vso potrebno pomoč vsem svojim uporabnikom, kar je v tem času poseben izziv za osebne asistente, ki pri svojem delu uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo.

Na začetku so imeli težave z dobavo potrebne zaščitne opreme, ki jo sedaj s pomočjo MDDSZ in civilne zaščite imajo dovolj. Na ta način najranljivejšim ciljnim skupinam še naprej zagotavljajo storitve, ki jih potrebujejo.

Za več informacij in pomoč se lahko obrnete na Natašo Gadnik, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..