info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Folk(l)oronice

Delovanje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je navkljub razmeram zelo aktivno – kultura je tista, ki nas v teh dneh marsikdaj bodri, kratkočasi, izobražuje in predvsem povezuje. Res je, da se je družabno življenje društev ustavilo, vaje so odpovedane, kulturni dogodki so prestavljeni, a vendar je folklorna dejavnost še naprej DEJAVNA. 

Ste na primer že slišali za FOLK(L)ORONICE? Vsak večer točno ob 20.00 na Facebook in Instagram strani JSKD – Folklorna dejavnost objavljajo kratek posnetek iz domov plesalcev, glasbenikov, kostumografov, vodij, koreografov, šivilj, vseh tistih, ki so kakorkoli povezani s folklorno dejavnostjo.

Vsak nov večer = nov unikaten posnetek. Vsekakor je folklorna dejavnost zelo živa in raznolika dejavnost, kjer nikoli ne zmanjka zaloge za ideje, kreativnost in delo. Če si posnetkov še niste ogledali, je zdaj čas, da se o tem prepričate še sami.

Na obe povezavi do Folk(l)oronic lahko s klikom do povezave dostopate tudi tisti, ki nimate Facebook ali Instagram profila.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pod svojim okriljem združuje različne kulturne dejavnosti in vsaka v teh dneh karanteno premaguje po svoje. Vabijo vas, da obiščete njihovo spletno stran, na kateri najdete kar nekaj razpisov na »karantena« natečaje, izobraževanja, delavnice ipd., morda med njimi najdete tudi kakšno zanimivo stvar zase.