info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Tminsko poletje bo!

Organizatorji Tminskega poletja sporočajo, da Tminsko poletje bo. Oglejte si njihovo sporočilo za javnost.

Organizatorji kulturnega in zabavnega življenja v Tolminu smo v času po zaključku epidemije pripravili sklop kulturnih in družabnih dogodkov, ki naj bi se pod imenom Tminsko poletje odvijal v poletnih mesecih v mestnem jedru Tolmina. Pripravili smo niz raznolikih dogodkov, ki bi domačinom in obiskovalcem popestrili poletne večere. Sestavili smo programe čez 30 raznolikih dogodkov, od koncertov, plesnih, pevskih, filmskih večerov, mladinskih aktivnosti, vodenih ogledov mesta, celo do modne revije. Odvijali naj bi se več dni na teden v juliju, avgustu in septembru.

Zaradi omejitev javnega zbiranja smo zaradi nestabilnih razmer začetek dogodkov zamaknili, po pridobitvi soglasja Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa smo se odločili, da z dogodki pričnemo po razporedu od današnjega dne dalje.

Predstavniki Občine Tolmin kot pokrovitelja in Zavoda KŠM, JSKD OI Tolmin ter KS Tolmin kot organizatorjev smo se dogovorili, da se ne predamo. Poletje je še skoraj v celoti pred nami in verjamemo, da bomo lahko s sprejetimi ukrepi varovanja zdravja dogodke izvajali za vse obiskovalce varno in ob upoštevanju navodil Vlade RS o javnih zbiranjih.

Obveščamo vas, da se dogodki Tminskega poletja od četrtka, 9. 7. 2020 odvijajo po razporedu, in sicer z izvajanjem vseh ukrepov za varovanje zdravja na kulturnih dogodkih, ki ostaja v veljavi v odloku o zbiranju do 500 oseb.

Ob torkih bomo v atriju knjižnice ali (v primeru dežja) v Kinogledališču predvajali filme v okviru poletnega Kina pod brezami. Prvi večer se je v torek, 7. 7. 2020 ob prisotnosti režiserja Martina Turka že izvedel s slovenskim filmom Ne pozabi dihati. Zelo dober obisk in spoštovanje medosebne razdalje ter drugih ukrepov kažejo, da se obiskovalci dogodkov veselijo in razumejo trenutne razmere.

Danes bo na Trgu 1. maja pri fontani nastopila tolminska rock, folk, blues, country zasedba ProstiPadBand, jubilejni koncert ob 15-letnici Jazz Punt Big Banda pa se zaradi slabe vremenske napovedi prestavlja na nedeljo, 12. 7. 2020 ob 18. uri.

Vsi ostali dogodki v nadaljevanju naj bi se izvajali po seznamu, ki je zajet tudi v letaku Tminsko poletje 2020 (priložen v priponki). O morebitni neizvedbi dogodkov ob zaostritvi razmer, povezanih s širjenjem virusa, bomo javnost sproti pravočasno obveščali v lokalnih medijih in na spletnih in fb straneh organizatorjev ter fb strani Tminsko poletje.

Od četrtka, 2. 7. 2020 na za promet zaprtem Trgu 1. maja (pri fontani) obratuje ponudnik gostinskih storitev Lokalc, ki je popestril ponudbo v mestnem jedru.

Vsi dogodki Tminskega poletja se pričenjajo ob navedenih urah in se končujejo najkasneje ob 21.30, predvsem zaradi spoštovanja dogovora o redu in miru s stanovalci trga.  

Organizatorji optimistično gledamo v Tminsko poletje in si želimo, da bomo lahko izvedli programe in odgnali kulturno mrtvilo v teh negotovih časih.

Hvala za razumevanje, ostanite zdravi ter optimistični.