info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Zbiramo ideje za zeliščarske izdelke

Ustanova fundacija BiT Planota objavlja v sklopu projekta »Regionalno stičišče NVO Planota« javni natečaj za poslovne zeliščarske ideje in zeliščarske izdelke 2020. Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjanje zeliščarskih daril, spominkov, dobrot in drugih produktov, ki bi izvirno predstavljali zeliščarski svet Goriške (Severne Primorske regije).

KDO SE LAHKO PRIJAVI

Na natečaj se lahko prijavijo fizične in pravne osebe z izdelki, ki so povezani z zelišči in še niso v prodaji doma ali v tujini. Prijavi se lahko tudi poslovne ideje, ki vodijo do izvirnega zeliščarskega izdelka.

KRITERIJI ZA OCENJEVANJE

Izdelki bodo ocenjeni po naslednjih kriterijih:

  1. Izdelek mora biti izviren ter vezan na naravno ali kulturno dediščino oz. geografsko podobo Goriške (Severne Primorske regije).
  2. Izdelek mora biti narejen iz zelišč ali drugih materialov rastlinskega izvora, ki so lahko kombinirani z drugimi materiali pretežno lokalnega izvora.
  3. Izdelek mora imeti lep estetski videz ter uporabno funkcijo.
  4. Embalaža mora biti primerna za recikliranje ali ponovno uporabo.

 

RAZGLASITEV IN NAGRADE

Razglasitev zeliščarskih izdelkov oz. idej, ki jih bo strokovna komisija najbolje ocenila, bo javna. Najbolje ocenjeni izdelki bodo razstavljeni, dobitniki priznanj pa bodo dobili možnost do uporabe opreme oz. prostora za proizvodnjo izdelka, svetovanja, mentorstva pri nadaljnjem razvoju poslovne ideje ter promocijskih objav na temo zeliščarskega izdelka preko kanalov promocije organizatorja natečaja.

ROK IN NAČIN PRIJAVE

Na javni natečaj se prijavite s PRIJAVNICO, ki jo natisnete in izpolnjeno oddate skupaj z vzorcem izdelka.

Potencialni prijavitelji se lahko prijavite na INFORMACIJSKO DELAVNICO, ki bo predvidoma konec tega meseca, preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefona na št. 05 307 4040.

Prijavitelji morajo svoje prijave vključno z izdelki oz. poslovno idejo oddati po pošti ali osebno dostaviti najkasneje do 03.09.2019 na naslov: Ustanova Fundacija BiT Planota, Grgarske Ravne 30, 5251 Grgar. Ocenjevalna komisija bo v roku 10 dni od zaključka natečaja izbrala najboljše izdelke oz. poslovne ideje.

Dodatne informacije: mag. Darijan Krpan, 05 307 4040, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. 

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

Ustanova Fundacija BiT Planota