info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

KvantAVTORsKA SABoTAžA v Novi GoVorici

KUD Morgan v sodelovanju s festivalom Mesto knjige, Kud Krea in Zavodom Sajeta vabi na KvantAVTORsKO SABoTAžO v Novi GoVorici. Letošnje prvo snidenje ljubiteljev odpetih kvant bo v znamenju burleske.

Otvoritveni večer že šeste sezone koncertnega cikla KvantAvtorskih sabotaž v Novi GoVorici, v sodelovanju sfestivalom Mesto knjige, bo v intimnem zaledju terase SNG Nova Gorica, iz vzvišene prespektive, ponudil nevsakdanji koktail besede in glasbe. V goste namreč prihaja GIACOMO TONI s svojo spremljevalno skupino „i figli di puttana“. Toni je kantavtor, skladatelj, pianist in vokalist. Njegove skladbe gojijo svojstveno paradoksalno besedišče, polno improviziranih monologov, ki pogosto povezujejo skladbe med sabo. Trenutno se uvršča med najboljše italijanske kantavtorje, saj sledi mojstrom stare šole, a z mladostniško formo in držo. Besedila so polna ironije, zbadljivih opazk, hormonskih in surealnih podtonov, ki pa se vedno stekajo v humor. Učenec Dimitrija Sillata, s katerim je osvojil temeljne veščine v jazzistični klavirski tehniki, ki po jo sedaj samosvoje razvija v stil, katerega sam pojmuje kot PianoPunk.

Video aperitivo: Giacomo Toni - Lo stranoGiacomo Toni - L' Autoambulanza

Zasedba:

Giacomo Toni – vokal, klaviature, kitara

Roberto Villa – bas

Daniele Marzi – bobni

Gianni Perinelli – bariton saksofon

Vljudno vabljeni prvič letos na druženje besede in glasbe, kjer se kot vedno širijo le dobronamerne opevane kvante. 

OPOZORILO: zaradi Covid-19 pandemije in posledične omejitve prizorišče / sedežev, Vas prijazno naprošamo, da svoj obisk koncerta rezervirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. !

Vstopnice:

10 EUR / 5 EUR – dijaki, študentje, upokojenci in brezposelni

INFO

T +386 (4)1 456 754

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

FB dogodek 

https://www.facebook.com/events/1422839984579957/permalink/1422839994579956/?notif_id=1599542805035714&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Napoved:

PETEK 18.9. 2020 ob 21:30 Terasa SNG Nova Gorica

DAMIR AVDIĆ – predstavitev nove plošče Radikal šik

uglasbena metapoezija z distorzirano kitaro

Ostrobesedni popisovalec našega vsakdana se vrača z novim albumom v radikalno šik maniri! Ta gromoviti glas balkanskega podzemlja v njegovi značilno mesnati in sočni gostobesednosti secira in lucidno reflektira aktualne banalnosti tavajoče zahodne družbe, od Weinsteina in Petersona, pa do krize srednjih let, čičerike in Tinderja. Brez zadržkov para po družbenem drobovju in skozi svoj enkraten glasbeni izraz, riše svoje nabrušene stihe, ki spretno prehajajo med pridušenim sarkazmom, eksplicitno ironijo in premišljenim cinizmom. Brez patosa, jasno in glasno, radikalno šik!