Druge nevladniške novice

Poziv Teden globalnega učenja 2018

Teden globalnega učenja vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope že od leta 1999. Med 19. in 25. novembrom 2018 bo v Sloveniji v organizaciji SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, potekal že dvanajsto leto. Letošnja osrednja tema so cilji trajnostnega razvoja, slogan dogodka pa je Svet se spreminja. Kaj pa mi?. Zato vabijo k sodelovanju nevladne organizacije, šole, obšolske dejavnosti in druge institucije. Prijave zbirajo na https://www.1ka.si/a/186326.

V različnih krajih bo na to tematiko potekalo več dogodkov, kot so predavanja, delavnice, projekcije filmov, razstave, družboslovni dnevi. Cilji Tedna globalnega učenja so spodbuditi učence, učitelje, ravnatelje in ostalo šolsko osebje, študente ter profesorje, mladinske skupine, raziskovalne institucije, medije, občine, poslance, ministre in druge vladne predstavnike k raziskovanju ter razmišljanju o globalni soodvisnosti, solidarnosti ter globalnem državljanstvu.

Po prejemu prijave vam bomo poslali logotip Tedna globalnega učenja, ciljev trajnostnega razvoja in platforme SLOGA, ki jih lahko uporabljate pri širjenju informacije o vaši dejavnosti v lokalni skupnosti. Platforma SLOGA bo poskrbela za koordinacijo aktivnosti in medijsko obveščanje o celotnem tednu, organizacija posamezne aktivnosti pa je v vaših rokah.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.