Druge nevladniške novice

1. Nacionalna konferenca »Zdrava Povezava - Združujemo moči za zdravje ljudi«

Ministrstvo za zdravje organizira celodnevno konferenco, ki bo 9. aprila 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v Marmorni dvorani s pričetkom ob 8.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi 85 sofinanciranih programov in projektov nevladnih organizacij s področja javnega zdravja, pogledu v prihodnost in načrtovanju nadaljnjega dela s ciljem večjega vključevanja nevladnega sektorja v aktivnosti na področju javnega zdravja.

Vabljeni ste vsi, ki s svojimi aktivnostmi prispevate k boljšemu zdravju ljudi. Konferenca bo še posebej zanimiva za vse, ki sodelujete v medresorskih programih na različnih ministrstvih in institucijah, predstavnike občin, predstavnike nevladnih organizacij in odločevalce.

Število udeležencev je omejeno, zato udeležbo potrdite najkasneje do 2. aprila 2019 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na 01 478 6931.

S skupnim delovanjem ozaveščamo o zdravem načinu življenja, zagotavljamo pomoč ranljivim skupinam prebivalstva ter prispevamo k boljšemu zdravju prebivalcev Slovenije.
Na konferenci bomo odgovorili na naslednja vprašanja:
• Kakšni so dosedanji rezultati sodelovanja in povezovanja med državo, stroko in nevladnim sektorjem na področju javnega zdravja?
• Kako programi in projekti nevladnih organizacij konkretno dosegajo ljudi in zadovoljujejo njihove potrebe?
• Kaj lokalna skupnost pridobi s podporo programov in projektov nevladnih organizacij?
• Kako lahko država in lokalna skupnost zagotovita stabilno in trajno delovanje nevladnega sektorja na področju zdravja?