Druge nevladniške novice

Posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije

V petek, 5. aprila, ob 14. uri, bo v MKC Hiši mladih potekal posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije. Prireja ga Vlada RS v sodelovanju z Občino Ajdovščina, udeležili se ga bodo tudi predstavniki vlade in evropski poslanci. Vabljeni!

Pogovor bo potekal na naslednje teme:
- prisotnost Evropske unije v vsakdanjem življenju, pripadnost Evropski uniji in skupnim evropskim vrednotam (solidarnost, različnost, demokracija, pravna država, socialna blaginja), evropska identiteta, aktivno državljanstvo in volitve v Evropski parlament maja letos;
- vloga mladih pri razvijanju evropske integracije in identitete;
- financiranje in koriščenje sredstev EU v Sloveniji / občini, za učinkovit in trajnostni razvoj mesta in podeželja, regije, države in evropskega prostora.

V razpravi bodo sodelovali predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni, kot sogovorniki državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Urad vlade za komuniciranje in Ministrstvo za zunanje zadeve sta s tovrstnimi posveti po občinah pričela lansko leto, izkušnje so dobre – predlogi državljanov zanimivi, mnenja vredna prisluha.