Novice iz regije

Dan na snegu za slepe in slabovidne v SC Cerkno

Lions klub Idrija pripravlja v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, s Hotelom Cerkno in Smučarskim društvom Novinar že petič zapovrstjo Dan na snegu za slepe in slabovidne. Srečanje bo v soboto, 18. januarja 2020 na smučišču Smučarskega centra Cerkno.

Za prijave in prevoz udeležencev na smučišče bosta tudi tokrat poskrbela Zveza slepih in slabovidnih Slovenije ter Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Prijavljenih je 10 družin ali skupaj prek 40 slepih in slabovidnih ter njihovih družinskih članov. Da bo dan na snegu res nepozabna izkušnja bodo udeležencem tako kot lani omogočili člani Lions kluba Idrija, njihovi družinski člani in predstavniki ostalih lions klubov iz severnoprimorske regije, ki bodo skrbeli za spremstvo na smučišču. 
Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v teku na smučeh, sankanju ali si privoščili sprehod v naravi. Za vse te dejavnosti bo na voljo ustrezno spremstvo članov lions klubov.
Hotel Cerkno, ki upravlja s Smučarskim centrom, bo zagotovil brezplačne smučarske karte in tople obroke. Smučarsko društvo Novinar bo udeležencem posodilo smučarsko opremo.
Dan na snegu za slepe in slabovidne je zanje izjemen dogodek, ki letos sovpada tudi s 100-letnico organiziranega delovanja slepih in slabovidnih v Sloveniji. Vse, ki boste sobotni dan preživeli v Smučarskem centru Cerkno, prosimo, da ste pozorni na slepe smučarje in njihove spremljevalce, ki bodo opremljeni z odsevnimi brezrokavniki.
Dodatna pojasnila dobite pri g. Igorju Miljavcu na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na mobilni telefonski številki 041/485-430.