info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Novice iz regije

Informacije o Koronavirusu SARS-CoV-2 (COVID-19)

Za aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja obiščite spletno stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ. Pomembne informacije in ukrepe najdete tudi na spletni strani Vlade RS. Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s koronavirusom, lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 14 04, vsak dan med 8.00 in 20.00. 

Na spletnih straneh posameznih občin lahko zasledite informacijske številke ter informacije glede organiziranega varstva otrok ter organizirane pomoči na domu za starejše občane.

Za preprečevanje okužbe z virusom se svetuje izogibanje tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni, redno izvajanje higiene rok in kašlja ter izogibanje dotikanja oči, nosu in ust. V kolikor pridete v stik z ljudmi, ohranite varno razdaljo najmanj 1,5 metra. Izogibajte se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi tin poskrbite za redno zračenje zaprtih prostorov. Če zbolite, ostanite doma. V primeru znakov okužbe ostanite v domači oskrbi ter se telefonsko posvetujte z osebnim zdravnikom.

Zaščitimo sebe in druge z odgovornim ravnanjem.