info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Občinski odloki in procesi

Poziv - Rebalansi proračunov občin

Ob težavah in izzivih, ki so nastopile v povezavi s COVID-19, občine v naši regiji sprejemajo različne ukrepe,  katerih namen je prilagoditev delovanja in poslovanja občin novim razmeram. Med temi ukrepi bodo tudi rebalansi proračunov občin zaradi zmanjševanja prihodkov občin (upad gospodarske dejavnosti, več brezposelnih, zaustavljena  kohezijska sredstva...). Zmanjševanju prihodkov bo sledilo tudi zmanjševanje odhodkov kar bo - na žalost - prizadelo tudi nevladne organizacije.

Da bi se temu čim bolj izognili, Vas pozivamo, da nam sporočite vaše ocene oz. ugotovitve o dogajanju in ukrepih občinske uprave v vaši občini (zaustavitev razpisov za NVO, zadrževanje izvajanja proračuna, predvideni rebalansi...). Dosegljivi smo na e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na 041 75 2176 (Darijan).

Le s skupnimi močmi se bomo lahko z občinskimi upravami lahko pogajali o rešitvah, ki bodo (glede na dano situacijo) ustrezne tako za NVO kot za občino.

Ostanite zdravi!